Öğrenci Kariyeri Banner

Twitter Hayat Kurtaran Hesapları Kapatacak!

Twitter Hayat Kurtaran Hesapları Kapatacak!

Popüler sosyal medya platformu Twitter'ın yakın zamanda getirdiği API politikaları, bazı önemli hesapların kapanmasına neden oluyor.

Twitter, tüm sosyal medya platformları içerisinde anlık etkileşimin en yüksek olduğu platformlardan biri olarak dikkat çekiyor. Bu duruma en yakın örneği ise, yakın zamanda gerçekleşen deprem felaketinde binlerce insanın hayatının kurtarılmasına yardımcı olmasıydı.

Kritik Öneme Sahip Hesaplar Kapatılıyor!

Ancak şirket tarafından alınan yeni kararlar, platform üzerinde hayat kurtaran uyarılarda bulunan bazı otomatikleştirilmiş hesapların engellenmesine yol açtı. Bu hesapların başında ise otomatik uyarı sistemleri yer alıyor.

Kandilli Rasathanesi gibi birçok resmi kuruluş, otomatikleştirilmiş olarak bazı doğal felaketleri önceden kullanıcılara bildiriyor. ABD'de sıkça yaşanan tsunamilere karşı oluşturulan Ulusal Hava Durumu Servisi hesaplarının kısıtlanacağı bilgisi, büyük bir tepkiye neden oldu.

Alınan karar göre, otomatikleştirilmiş hesaplara karşı sert bir tavır alan Twitter, işletmelerden yıllık 1200 dolara varan doğrulama ücretlerini istedi. Söz konusu ödemeyi yapmayan hesapların ise engelleneceği belirtildi. Şu ana dek engellenen hesaplar arasında ise, ABD Ulusa Hava Durumu Servisi Tsunami Alarmı, New York ve San Francisco'da toplu ulaşım hakkında bilgi veren MTA ve BART hesapları da bulunuyor.

Ayrıca, kullanıcıların büyük bir ilgiyle takip ettiği ve saatlik olarak tavşan fotoğrafları paylaşan @rabbiteveryhour ve Steam'in sunucu durumu bilgisini paylaşan @SteamStatus hesapları da kapatıldı.

Twitter'ın ücret politikası konusunda bağımsız API geliştiricilere karşı oldukça sert bir tavır alması, kullancıların tepkisine yol açtı. Türkiye'de hangi hesapların engelleneceği ise henüz belli değil.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.