Öğrenci Kariyeri Banner

Elon Musk'tan Kahramanmaraş'taki Deprem Hakkında Açıklama!

Elon Musk'tan Kahramanmaraş'taki Deprem Hakkında Açıklama!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından Elon Musk da harekete geçmeye hazır olduğunu açıkladı. Hükümet onay verirse, SpaceX'in uydu internet projesi Starlink ülkemizde aktif hale getirilecek.

Sabaha karşı gerçekleşen deprem, Türkiye Cumhuriyeti'nin 4'üncü seviye alarm vermesine neden oldu. Bu alarm seviyesi, arama kurtarma çalışmalarını hızlandırmak ve yaraları sarmak için uluslararası çapta yardım talebini de barındırıyor. Hal böyle olunca akıllara gelen isimlerden biri de Elon Musk oldu.

Hatırlayanlarınız olacaktır; Elon Musk, Rusya'nın işgali üzerine Ukrayna'da, başlayan protestoler sonucunda da İran'da Starlink ile hizmet vermişti.

'Hükümet Onaylarsa SpaceX Harekete Geçebilir'!

Twitter'da Elon Musk'ı etiketleyen Mehmet Emin Adin, depremde ciddi iletişim sorunları yaşandığını belirterek Starlink'in Türkiye için etkinleştirilip etkinleştirilemeyeceği sorusunu yöneltti. Bunun üzerine cevap veren Elon Musk, Starlink'in aktifleştirilmesinin mümkün olduğunu ancak Türk hükümetinin onay vermesi gerektiğini ifade etti.

Mehmet Emin Adin'in paylaşımı şu şekilde:

"Hey Elon Musk, Türkiye ve komşu ülkelerde büyük bir deprem oldu. Ciddi iletişim eksiklikleri yaşanıyor. Starlink uydularınızla yardım etme şansınız var mı?"

Elon Musk, şöyle yanıt verdi:

"Starlink henüz Türk hükümeti tarafından onaylanmadı. Onaylanır onaylanmaz, SpaceX harekete geçebilir."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yaptığı açıklamada, 284 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini belirtti. Bölgede  arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.