Öğrenci Kariyeri Banner

SON DAKİKA: Kahramanmaraş Depremi Sonrası Fuat Oktay'dan İlk Açıklama!

SON DAKİKA: Kahramanmaraş Depremi Sonrası Fuat Oktay'dan İlk Açıklama!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve çevre illerden de şiddetli bir şekilde hissedilen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, olay yerinden yaptığı açıklamada 300'e yakın can kaybı olduğunu duyurdu.

Fuat Oktay'ın Açıklamaları Şu Şekilde:

Maraş'ta 70 vatandaşımızı kaybettik. Hatay'da 4 kişi vefat etti. Osmaniye'de 20 kaybımız var. Adıyaman'da 13 kaybımız var. Diyarbakır'da 14 kaybımız var. Urfa'da 18 kaybımız var. Antep'te 80 kişi hayatını kaybetti. Adana'da 10 kaybımız var. Malatya'da 47 kaybımız var. İlk belirlemelere göre toplamda 284 kişi hayatını kaybetti. 2 bin 323 yaralımız var.

Hatay havalimanı uçuşlara kapalı. Artçı deprem konusunda 78 artçı deprem sözkonusu... 6'dan büyük 3 artçı deprem, 5'ten büyük 8 artçı meydana geldi.

Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş'ta doğalgaz akışı durdurulmuştur. Bakım onarım çalışmaları hızla başlayacak. Bölgedeki doğalgaz dağıtım şirketleri ile gerekli koordinasyon kuruldu. Hastane ve fırın gibi kritik tesislere LNG denilen sıvılaştırılmış gaz sunuluyor. Maraş ve Antep doğal gaz iletim hattındaki hasarın onarımı birkaç gün sürebilir. Farklı tedbirler üzerinde çalışıyoruz.

Vatandaşlarımızdan yoğun talep alıyoruz. Nasıl yardım edebiliriz diyorlar. İstismar edilmemesi için tedbiri önceden aldık. AFAD bünyesinde yardımlar toplarnarak koordine edilecek. AFAD'ın sitesinden yardım numaraları duyurulacak. Vatandaşlarımızı AFAD üzerinden yardım yapmaya teşvik etmek istiyoruz.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.