Öğrenci Kariyeri Banner

Ekonomi Ve Finans İçin Alınabilecek 5 Önemli Sertifika

Ekonomi Ve Finans İçin Alınabilecek 5 Önemli Sertifika

Günümüzde birçok alanda fazlasıyla önemli bir hale gelen sertifikalar, uzmanlık ve tecrübelerimizi göstermek için büyük önem taşımaktadır. Özellikle ekonomi ve finans alanında alınılabilecek sertifikalar çok fazla çeşitlilik göstermektedir. Ekonomi ve finans alanında elde edilen bu sertifikalar birçok mesleğe önde başlamımıza yarar. Bu yazıda mesleğinizde ilerlemenizi sağlayacak 5 önemli sertifikadan bahsettik;

1)BEAS SERTİFİKASI:

Bireysel Emeklilik Aracıları Sınavı, bireysel emeklilik aracısı olmak isteyen kişilerin başvurduğu mesleki bilgi ve becerileri ölçmek amacı ile düzenlenen ve elektronik ortamda gerçekleştirilen çoktan seçmeli bir sınavdır. Sınava girmesi uygun bulunan için sınav yeri ve tarihi sınavın yapılacağı tarihten en az sekiz gün önce   EMG’nin internet sitesinde duyurulur. Bu tarihten itibaren adaylar Portal üzerinden sınav giriş belgelerini alırlar.

2)CISA SERTİFİKASI:

Açılımı Certified Information Systems Auditor olurken, özellikle bankacılık sektöründe çalışan bir bireyin Bilgi Teknolojileri ve İş Sistemleri alanında denetlenebilmesi, kontrol edilmesi ve değerlendirilmesi gibi konularda Dünya çapında başarılı olduğunu gösteren bir belgedir.

3)SPK LİSANSLAMA SINAVLARI:

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) lisanslama sınavı tek bir sınavdan ibaret olmayıp lisans almak için gerekli farklı konuları kapsayan bir sınavlar bütünüdür. Sınav, sermaye piyasasında çalışmak isteyenlerin (Bankalar, Aracı Kurumlar vb.) girmesi gerekli olan bir sınavdır. Lisans belgeleri uzmanlık konusuna göre değişkenlik göstermektedir. Sermaye piyasası faaliyetleri düzey 1-2-3, türev araçlar, kurumsal yönetim derecelendirme, kredi derecelendirme, konut değerleme ve gayrimenkul değerleme olmak üzere toplam 8 lisans türü bulunmaktadır.

4)MTA SERTİFİKASI:

Microsoft Teknoloji Ortağı sertifikası, teknoloji alanında kariyer yapmaya çalışan öğrenciler ve iş arayanlar arasında temel teknoloji becerilerini ve bilgiyi doğrulayan giriş niteliğindeki bir kimlik belgesidir. MTA 3 temel alanda değerlendirme ve doğrulama yapar; Geliştirici, Veri tabanı ve BT Uzmanı

5)CFA SERTİFİKASI:

Yetkili Finansal Analist, önceden AIMR olarak bilinen CFA Enstitüsü tarafından sağlanan ve finansal analistlerin yeterliliğini ve bütünlüğünü ölçen kişilere verilen profesyonel bir unvandır. Adayların yatırım, portföy yönetimi, muhasebe, ekonomi, etik ve güvenlik analizi alanları kapsayan üç aşamalı sınavı geçmeleri gerekmektedir.

KAYNAK


Şule  ULABA

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Şule ULABA ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.