Öğrenci Kariyeri Banner

Oturduğunuz Yerden İngilizce Öğrenin: Toucan Eklentisi

Oturduğunuz Yerden İngilizce Öğrenin: Toucan Eklentisi

Google tarafından geliştirilen ve İngilizce öğrenmek isteyenlerin hizmetine ücretsiz bir şekilde sunulan Toucan eklentisi, internette dolaşırken denk geldiğiniz makalelerde bulunan bazı kelimeleri öne çıkarıyor. Bu sayede anlamını bilmediğiniz kelimeleri kolayca kendi dilinizde okuyabiliyorsunuz.

Yabancı dil öğrenmek birçok kişinin korkulu rüyası. Çünkü ekstra vakit ayırmak, sürekli maruz kalmak ve biraz da sabır gerekiyor. Birçok insan başarısızlığa uğradığında ise pes ediyor ve satın alınan kurslar, yabancı dil kitapları kenara atılıp bir daha yüzüne bakılmıyor.

Ancak günümüzde ilerleyen teknoloji ile dil öğrenmeyi artık gündelik işlerimizin arasına sıkıştırabiliyoruz. Sürekli yeni yabancı dil uygulaması indirsek de Toucan son zamanlarda en çok ilgi duyulan uygulamalardan biri. 

Bir Google Chrome eklentisi olan ve tamamen ücretsiz olarak hizmet veren Toucan, tarayıcı üzerinden okuduğunuz herhangi bir makaledeki bazı öne çıkan kelimeleri öğrenmek istediğiniz dile çeviriyor ve metnin anlam bütünlüğünü bozmadan orijinal kelimenin yerine diğer dildeki kelimeyi getiriyor.

 

Örneğin; Vox'un bir makalesinde yer alan "Could stress be another preexisting condition that makes Covid-19 infections worse?" cümlesini, Almanca kelime dağarcığınızı geliştirmek için kullandığınız Toucan, "Could stress be ein anderer preexisting condition that makes Covid-19 infections worse?" cümlesine çeviriyor. Cümleyi tamamen çevirmeden sadece kelimeleri çevirerek size yeni kelime öğrenme konusunda yardımcı oluyor. Cümlede değişen kelimenin üzerine geldiğinizde o kelimenin orijinal halini de görebiliyorsunuz. Bir başka örneği de aşağıda görebilirsiniz.

Toucan'ı istediğiniz zaman devreye alabiliyor ya da devre dışı bırakabiliyorsunuz. Uygulama oldukça kullanışlı olsa da dil seçeneğinin sınırlı olması biraz üzücü diyebilirim. Sadece İngilizce makaleleri ya da haberleri İspanyolca, Portekizce, Fransızca, Almanca ve İtalyanca dillerine çeviriyor; diğer dilleri desteklemiyor. Kısacası Türkçe bir yazıdaki kelimeleri çevirmeniz mümkün olmuyor. Ancak Toucan, şu anki haliyle bile fazlasıyla kolaylık sağlıyor.

Toucan'ı buradan inceleyebilir ve Google Chrome uzantılar mağazasından tarayıcınıza indirebilirsiniz.

 

KAYNAK


Atakan  Güngör

Yıldız Teknik Biyomühendislik 2. sınıf öğrencisiyim. Öğrenci Kariyeri'nde 1.5 yıldır Organizasyon Ekibi'nde ve Mart ayından beridir de Yazar Ekibi'nde bulunmaktayım.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.