Öğrenci Kariyeri Banner

Duygusal Zekayı Harekete Geçirme Yolları

Duygusal Zekayı Harekete Geçirme Yolları

Çoğu zaman birçok insana göre duygularını kontrol altında tutmak zor bir iştir. Yeri geldiğinde öfkemizi kontrol altında tutmamamız, sevinçlerimizi içimizde yaşamamız ya da mutluluklarımızı dışa vurmamamız gerekebilir. Bu durumda en iyi tercihlerimiz bazen bizi en kötü sonuçlara itebilir. Bunun için duygusal zekâmız her anlamda önemli bir faktördür. Peki duygusal zekayı nasıl arttırabiliriz?

1)Doğru Tarafta Durmayı Öğrenmelisiniz

Duygularımızın birçoğu içgüdüsel olarak gerçekleşir. Bu yüzden birçok duygumuz bizim elimizde olmadan şekillenir ve aslında karakterimizi oluşturur. Ama duygularımızı kontrol altında tutabilmekte bizim elimizdedir. Bunu başarabilmek içinse doğru yerde durmayı öğrenmelisiniz. Çünkü durmak kazanılabilecek en doğru araçtır. Bu sayede sonradan pişman olacağınız bir şey söylemekten ya da yapmaktan kaçınabilirsiniz.

2)Ses Tonu Anahtardır

Eğer bir olay anında ses tonunuzu ayarlayabilirseniz çoğu zaman o olaydan karlı çıkarsınız. Bu şu anlama gelir eğer olay anında sesiniz yükselmek ve kendini açıklama çabasına girerek öfkelenmenize sebep olmazsa olay sizin istediğiniz sonuca varır. Olay anında açıklayıcı bir şekilde ses tonunuz stabil kalırsa ve karşınızdakini anlamaya yoğunlaşırsanız, kısaca sakin kalmayı başarabilirseniz olaydan en az hasarla kurtulursunuz.

3)Gereksiz Konuşmalar Yapmayın

Hepimizin bildiği gibi çoğu zaman birçok gereksiz konuşma aslında tek bir kapıya bağlanır “dedikodu ve gıybet’’ bu da başlı başına sakınılması gereken işlerdir. Çünkü dedikodu kendinizi açıklama aracı olarak kullanılamaz. Duygusal zekayı tüketen ana davranış kendi duygularınızdan çok başkalarınınkine odaklanmanızdır. Aslında her yerde olduğu gibi duygusal zekayı arttırmak içinde tek bir şey yapmalısınız tamamen kendinize odaklanın ve yeteri kadar bencil olun.

ÖZGÜN İÇERİK


Şule  ULABA

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Şule ULABA ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.