Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyanın En İyi Üniversitelerinden Ücretsiz 6 İletişim Kursu

Dünyanın En İyi Üniversitelerinden Ücretsiz 6 İletişim Kursu

Dünyanın En İyi Üniversitelerinden Ücretsiz 6 İletişim Kursu

Dijital dönüşümle, geleneksel eğitim anlayışı ciddi bir değişime uğradı. Z kuşağı dediğimiz nesil kağıtsız eğitim alınan dünyaya doğdu. Pandemi sürecinde de görmüş olduk ki yüz yüze eğitim modelinin mümkün olmadığı durumlarda internet ve teknolojik cihazlar bizi kişisel gelişim açısından noksan bırakmadı. Online eğitim platformlarıyla kaliteli eğitim herkesin imkanına sunuldu.

Temelde kullanıcının ilgisini ve merakını merkeze alarak tasarlanan bu kurslar size, dünyanın en prestijli üniversitelerinin kapılarını araladı. Eğitimde fırsat eşitliğinin ucundan yakalayabileceğiniz bu ücretsiz kurslarla konfor alanınızın dışına çıkmadan kişisel gelişiminize katkı sağlayabileceksiniz. Öğrenci Kariyeri olarak iletişim alanındaki kursları ilginize sunduk.

1.İletişim Becerileri ve Takım Çalışması - Kitlesel Açık Çevrimiçi Kurs (MOOC) - (Fullbridge)

Pek çok kariyerde, mesleki başarınızın temeli, işyerinde bilgilendirme, ikna etme ve ilişkiler kurma becerinizdir. Kendi hızınızda ilerleyebileceğiniz bu kariyer geliştirme kursunda, çeşitli bağlamlarda iletişim kurma, ekip oluşturma ve proje planlama pratiği yapacaksınız. Kursun sonunda, işyerinde etkili olmak için ihtiyaç duyduğunuz bilgi ve becerilere sahip olacaksınız.

Kurs materyalleri ve kurs müfredatı dahil olmak üzere kurs hakkında daha fazla bilgiyi sitesinde bulabilirsiniz.

2.Topluluk Önünde Konuşma Kaygısının Üstesinden Gelmek - Ücretsiz iTunes Videosu - (Margaret Swisher ve Barbara Myslik, UC Davis)

Topluluk önünde konuşma korkunuzun sizi engellemesinden bıktınız mı? Eğer öyleyse zaten şimdiye kadar birçok tavsiye duydunuz ve bunun üstesinden gelmek için başvurulan bilindik hilelerden de haberiniz var. Bazı yöntemler diğerlerinden daha çok işe yarıyor fakat hiçbiri yine de sorunu doğru çözebilir gibi görünmüyor değil mi? Bu kursun içeriğinde topluluk önünde konuşma korkunuzu aşmaya yardımcı olacak etkili yöntemler var.

3.Powerpoint ile Etkili İş Sunumları - Massive Open Online Course (MOOC) - (PricewaterhouseCoopers)

Günümüzde bilgi, beceri ve tutumların aktarılmasında geleneksel öğretim yollarından farklı yöntemler kullanılmaktadır. İçgörüleri ve destekleyici verileri sunuma dahil edebilmenin en bilindik araçlarından biri de powerpoint sunularıdır. Bu kurs tamamen PowerPoint kullanarak verilerin hikayesini sunmakla ilgilidir. Kurs içeriğine bıraktığımız linkten ulaşabilirsiniz:

Link

 

4. İnfografik Tasarlayın ve Yapın - Kitlesel Açık Çevrimiçi Kurs (MOOC) - (Michigan Eyaleti)

Veri görselleştirmeye yönelik çeşitli yaklaşımları keşfedecek ve ücretsiz Adobe Illustrator sürümünüzde haritalar, grafikler, akış şemaları ve basit çizimler gibi görselleştirmeler oluşturmaya çalışacaksınız. Seçtiğiniz bir konuda içerik açısından zengin bir infografik oluşturacaksınız. Spor, eğlence, politika veya bilim dünyasından verilerin görsel bir temsilini oluşturmayı, bir iş trendini, çevre sorununu açıklamayı hatta kişisel yaşamınızdan bir tema sunmayı seçebilirsiniz.

Kurs içeriği hakkında detaylı bilgi

5-Kriz Yönetimi: Halkla İlişkilerde Ön Seminer - Ücretsiz iTunes Videosu - (Samuel Dyer, Missouri State)

Oluşan bir krizi ortadan kaldırmak için gerekli önlemleri alarak işi yürütme, yeniden düzene sokma konusunda eksik misiniz ya da neden daha iyi olmayasınız? Bu kurs size sağlam bir kriz iletişim planı oluşturma ve analiz etme, kriz planlaması ve çeşitli organizasyonel paydaşlara yanıt verme gerekliliğini iletme fırsatı sağlayacak.

Ders içeriğine bu linkten ulaşabilirsiniz

6.Retorik: İkna Edici Yazma ve Topluluk önünde Konuşma Sanatı - Kitlesel Açık Çevrimiçi Kurs (MOOC) - Harvard Üniversitesi

İkna edici bir mesaj iletmek kişisel, kamusal ve profesyonel yaşamlarınıza fayda sağlayabilir. Bu ders, retorik teori ve pratiğine, ikna edici yazma ve konuşma sanatına bir giriş niteliğindedir. Bu kursta, birçok ortamda çok önemli bir beceri olan zorlayıcı argümanlar oluşturmayı ve savunmayı öğreneceksiniz.
İçerik linki

 

Özgün İçerik


Fatma Oral

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Fatma Oral..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.