Öğrenci Kariyeri Banner

17. Akbank Kısa Film Yarışması Başladı!

17. Akbank Kısa Film Yarışması Başladı!

17. Akbank Kısa Film Festivali başvurusu. Yarışma Kurmaca, Belgesel, Deneysel Ve Canlandırma Türlerinde Yapılacak.

17. Akbank Kısa Film Festivali Ulusal ve Uluslararası Yarışma Katılım Koşulları

1- Kurmaca, belgesel, deneysel ve canlandırma türlerindeki yapımlar yarışmaya katılabilir.

2- Yarışmalar ulusal ve uluslararası olmak üzere iki kategoride yapılmaktadır.

3- Ulusal yarışmaya T.C. uyruklu herkes katılabilir. (Akbank çalışanları yarışmaya katılamaz.)

Sponsorlu Bağlantılar

4- Uluslararası yarışmaya yabancı veya T.C. uyruklu herkes katılabilir. (Akbank çalışanları yarışmaya katılamaz.)

5- Süresi 30 dakikayı aşmayan filmler başvuru yapabilir.

6- 1 Ocak 2020 den itibaren hazırlanış olan filmler başvuru yapabilir. Akbank Kısa Film Festivali dışındaki ulusal ya da uluslararası yarışmalara katılmış olmak ya da bu yarışmalardan ödül almış olmak katılmaya engel değildir.

7- Festivale katılmak isteyenler, online başvuru formunu Akbank Sanat’ın web sayfasından doldurarak başvurularını yapabilirler.

8- Birden fazla filmle yarışmaya katılmak serbesttir.

9- Festivale gönderilen filmlerin, yönetmen adı belirtilerek ticari amaç gözetmeksizin Akbank Sanat etkinliklerinde yer alması ve “Akbank Kısa Film Festivali Üniversitelerde” etkinliğinde gösterilmesi yarışmacı tarafından kabul edilmiş sayılır. Buna ek olarak, festivalin tanıtımı amacıyla filmlerden küçük kesitler veya fragmanlar farklı mecralarda ( radyo ve internet) gösterilebilir.

10- Ön seçici kurul ve jürinin yargısı kesindir. Önseçici kurul bir filmi yarışma dışı seçki olan “Perspektif” bölümüne önerebilir.

11- Ön elemeyi geçmiş filmler festival kapsamında oluşturulacak programda izleyiciyle buluşacaktır.

12- Tüm gösterimler Festival Scope işbirliği ile online olarak yapılacaktır.

13- Festivalin son başvuru tarihi 25 Aralık 20 20’dir.

14- Katılımcılar en geç bu tarihe kadar aşağıdaki belgeleri iletisim@akbankkisafilmfestivali.com adresine, konu bölümüne filmin ve yönetmenin adını yazarak göndermelidir:

a- www.akbankkisafilmfestivali.com adresinden doldurulmuş online başvuru formunun print edildikten sonra ıslak imzalı olarak taranmış kopyası

b- Filmin İngilizce alt yazılı, şifreli Vimeo veya Youtube özel izleme linki

15- “En İyi Film” ödülünü alan eserlerin sahipleri Akbank Sanat tarafından ulusal kategoride 3 5 .000 TL, uluslararası kategoride 5.000 USD ile ödüllendirilecektir.

16- Ön elemeyi geçen filmler i ç in gereken festival g ö sterim kopyaları, eser sahipleri tarafından dijital video (MOV ( HD H264 veya Blu Ray) formatında hazırlanmalı ve festival komitesine ulaştırılmalıdır.

17-Yarışmaya katılan filmler festival sonrası iade edilmez.

18- Ulusal ve uluslararası yarışmada, filmlerin İngilizce alt yazıları tamamlanmış ve filmin üzerine yazılmış olarak teslim edilmesi mecburidir. Ulusal yarışmada, orijinal dili Türkçe olmayan filmlerin, Türkçe ve İngilizce altyazıları tamamlanmış ve filmin üzerine yazılmış olarak teslim edilmesi gerekmektedir.

19-Telif hakları konusunda sorumluluk eser sahibinindir. Katılımcılar, filmlere ilişkin telif hakları konusunda 3.kişiler tarafından herhangi bir iddiada bulunulması halinde Akbank T.A.Ş ve Akbank Sanat’ın herhangi bir sorumluluğunun bulunmadığını gayrikabili rücu kabul ve taahhüt ederler.

20-Festival sırasında yapılacak anajüri toplantısında kesin sonuçlar belirlenecek ve festival ödül töreninde açıklanacaktır.

21- 17. Akbank Kısa Film Festivaline ödül alan filmler, festival tarihinden 1 yıl sonra Akbank Sanat YouTube hesabı üzerinden “Akbank Kısa Film Kanalı” 2 yıl süreyle sadece Türkiye sınırlarında erişime açık olacak şekilde gösterilecektir.

22-Yarışma katılım koşulları, bu madde dahil olmak üzere yirmi (22) maddeden oluşmaktadır.

Başvuru kapsamında doldurduğunuz formun imzalı versiyonunu iletisim@akbankkisafilmfestivali.com adresine mail olarak iletebilirsiniz.

Başvuru Formu Ve Detaylar İçin Tıklayın.


Gökçe Öztürk

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Gökçe Öztürk..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.