Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyaca Ünlü Yazarlar Hakkında Hiç Duymadığınız 5 Bilgi

Dünyaca Ünlü Yazarlar Hakkında Hiç Duymadığınız 5 Bilgi

Yazarlar çoğu zaman bizim dile getiremediğimiz duyguları bizim için ifade eder ve bizi en iyi şekilde anlatır. Bugün sizler için duygularımıza tercüman olan dünyaca ünlü yazarlar hakkında bilinmeyenleri derledik.

1. Rus edebiyatının güçlü yazarlarından Aleksandr Puşkin tek yurt dışı gezisini Erzurum’a yapmıştır.

1829 yılında Rus ordusu ile beraber Erzurum’a gitmiştir.

2.Ünlü Fransız yazar Georges Perec Kayboluş adlı başyapıtında hiç “e” harfi kullanmamıştır.

Annesi ve babasını Nazi kamplarında yitiren yazarın bu protestosu deneysel edebiyatın en uç örneklerindendir.

3. Dünya edebiyatında geniş yankı yaratan yazar Edgar Allan Poe eserlerinde geleceğe dair hikayelere yer vermiştir.

Bir hikayesinde açlıktan geminin mürettebatı tarafından yenen Richard Parker isimli bir genci anlatır ve nasıl bir tesadüftür ki 1884 yılında erzakları biten ve batmak üzere olan bir geminin mürettebatı 17 yaşındaki Richard Parker isimli genci yamyamlaşarak yer.

Yine bir hikayesinde beyninin ön lobunda oluşan hasardan ötürü sosyopatlaşan bir genci anlatır ve sekiz yıl sonra bu fenomen gerçekleştikten sonra beynin ön lobunun sosyal biliş üzerindeki etkisi keşfedilir.

Ve son olarak Big Bang Teorisi ortaya atılmadan seksen yıl önce yazdığı bir şiirde genişleyen evrenin bir parçacıktan ortaya çıkan ani bir ışıkla meydana geldiğini söyler.

4. Aşk ve Gurur ile dünya edebiyat tarihine adını altın harflerle yazdıran Jane Austen, hiç evlenmemesine rağmen romanlarındaki tüm kadın karakterlerin başını bağlamıştır.

Romanlarında kadın karakterlerin tamamını evlendiren ve bunu ailesinden gizleyen yazar, yazdıklarının okunmasını da istememiştir.

5.Kadının özgürleşmesi için yaptıklarıyla dünya edebiyat tarihine damgasını vuran Virginia Woolf, fotoğraf çektirmekten nefret ettiği için birkaç istisna dışında hiçbir zaman objektife bakmamıştır.

İki kez intihara teşebbüs ettikten sonra üçüncüde yaşamını yitiren ve ardında ölümsüz eserler bırakan Virginia Woolf, bipolar bozukluktan musdaripti.

 

Bu tarz içeriklerin devamını istiyorsanız yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

 

 

Özgün İçerik 

 


Rumeysa İrmak

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Rumeysa İrmak ..

1 Yorum

  • Didare Yıldırım Yıldırım

    Devamı gelsin lütfen😊

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.