Öğrenci Kariyeri Banner

Microsoft: Toplantıların Verimliliği Katılımcıların Vücut Diline Göre Ölçülecek

Microsoft: Toplantıların Verimliliği Katılımcıların Vücut Diline Göre Ölçülecek

Microsoft tarafından yeni bir patent oluşturulduğu ortaya çıktı. Bu patent sayesinde toplantıların verimli geçip geçmediği anlaşılabiliyor. Hem de sadece katılımcıların vücut dilleri gözlemlenerek.

GeekWire, Microsoft'un yeni ve etkileyici olan bu patentini sundu . Patente göre şirketler, toplantıların verimli geçip geçmediğini anlayabilmek için katılımcıların vücut dilini değerlendirecek. Toplantı salonlarında ve videolu toplantılardan alınacak veriler, iş dünyasının çok daha verimli hale gelmesine büyük oranda etki sağlayacak. Bunların yanı sıra, çalışanların iç dünyası, bireysel sıkıntılarının olup olmadığı da gözlemlenebilecek.

Microsoft'un bu yeni patenti, verimliliği ölçmek için toplantı salonlarına yerleştirilecek sensörleri kullanacak. Bu sensörler sayesinde çalışanların vücut sıcaklığı, dikkatleri ve diğer detaylar puanlıyor olacak. Yapılan puanlamalar aynı zamanda çeşitli veriler de sunabilecek. Farklı saatler, mekanlar ve değişmiş koşullar için de tavsiyelerde bulunabiliyor olacak. Microsoft'un patentlediği bu teknoloji, insan gücünün yapamadığı bir şeyin bilgisayarlar tarafından yapılabilmesinin önünü açıyor.

Henüz patent aşamasında olan bu teknolojinin henüz gerçek bir üründe kullanılıp kullanılmayacağı bilinmiyor. Çünkü bu teknoloji bazı konularda avantaj sunuyor olsa da tartışmalara da açık. Beyaz yakalılar, bu tür teknolojilerin iş yerlerinde gözetimi artırdığını düşünüyorlar.

 


Zeynep  Eren

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Zeynep Eren..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.