Öğrenci Kariyeri Banner

Dünya Üzerinde Hala Bulunmayı Bekleyen 10 Gizemli Hazine!

Dünya Üzerinde Hala Bulunmayı Bekleyen 10 Gizemli Hazine!

İzi hala bulunamayan kayıp hazineleri bulmak için birçok araştırmacı çalışmala yürüttü. Birçok denizci bu hazineleri bulmayı amaç edindi.

Tarihin önemli insanlarının arkasında bıraktığı bu kıymetli hazineleri, kimi bulunmasını istemediği için çeşitli lanet ve büyülerle saklamış kimisi de savaş gibi şartlar yüzünden kaybetmiştir.

Dünya Üzerinde Hala Bulunmayı Bekleyen 10 Gizemli Hazine!

1.  Karasakal’ın Hazinesi

Gelmiş geçmiş en ünlü korsanlardan birisi olan Karasakal kaptanlığa başlamadan önce gemilerde tayfa olarak çalışmıştır. Sadece iki yıl kaptanlık yapmasına rağmen büyük bir servet elde etmiştir. Karasakal, İngiliz denizcileri ile olan bir savaş sonucu ölmüştür. Gerçekleştirdiği pek çok yağma sonucunda elde ettiği büyük hazinesi ise hala bulunamamıştır. Hazinenin belli bir kısmı müzelerde sergilenirken bir kısmı hala bulunamadı ve gizemini koruyor.

2.  Lima Hazinesi

16. yüzyılda İspanyollar İnka imparatorluğunu yenmiş ve büyük bir servete sahibi olmuşlardır. Bir isyan sonucu  bu büyük hazine şehir dışına kaçırılmış 820 yılına kadar Lima’da saklanmıştır.

Bu kıymetli hazine İngiliz Kaptanı William Thompson'a emanet edilmiştir. Ancak kaptan hazinenin büyüsüne kapılmıştır. Thompson hazineyi kaçırmıştır ve gizli bir yere gömmüşlerdir.

3. Flor De La Mar’ın Hazinesi

Döneminin en büyük gemilerinden biri olan Flor de la Mar, Malacca savaşından döndüğü sırada büyük bir fırtınaya yakalanmıştır. Kral Alfonso’nun emriyle savaşta elde edilen ganimeti taşıyan gemi fırtına sonucu alabora olmuş ve hazinenin tümü denizde kaybolmuştur.

4. Amber Odası

Görenler tarafından dünyanın sekizinci harikası olarak adlandırılan Amber Odası, 1701 yılında Andreas Schutler tarafından yapılmıştır. Kehribar ile işlenmiş ve altın varaklı bir odadır. Odanın nerede olduğu günümüde gizemini korumaktadır. 

1941 senesinde I. Dünya Savaşı'nda Nazi askerleri tarafından ele geçirilmiştir. Köingsberg Kalesi’ndeki bu eşsiz oda, 1945 yılında kalenin kuşatılmasından sonra bulunamamıştır.

5. Montezuma’nın Hazinesi

İspanyol denizci Cortés, II. Montezuma  ve Aztekler'den kurtulmak için hazinelerinin büyük bir kısmını alıp kaçmaya çalışır. Aztekler'in saldırısına uğrayan Cortes ve arkadaşları öldürülür ve II. Montezuma'dan çalınan hazine ortadan kaybolur.

6. Atahualpa’nın Altınları

İnka hükümdarı Atahualpa, askerleriyle birlikte Cajamarca’yı işgal ederek özgürlüklerine karşılık olarak bütün servetlerini istemiştir. Bu talep İspanyollar tarafından kabul edilmiştir. Ancak İspanyol Kralı tuhaf bir karar sonucu hazineyi denizin derin sularına bırakmıştır. Hazinenin yeri ve ona ne olduğu hala bilinmemektedir.

7. Cengiz Han’ın Mezarı

Cengiz Han öldüğünde serveti de kendisiyle gömülmüştür. Mezarın yeri kesin olarak bilinmezken en büyük inanış ise Onon Nehri kıyılarında olduğudur. Bir inanışa göre Cengiz Han mezarının gizlenmesini istemişitir ve hazinesi bu yüzden bulunamamaktadır.

8. Ahit Sandığı

Ahit sandığının içinde Hz. Harun ve Hz. Musa’nın eşyaları bulunmaktadır. Çok değerli ve oldukça da gizemli olan bu sandığın adının kutsal kitaplarda geçtiği söylenmektedir. İçinde On Emir’in yazıldığı taş tabletlerin de bulunduğu söylenen Ahit Sandığı, M.Ö. 587 yılında kaybolmuştur.

9. Toplitz’deki Nazi Hazinesi

İkinci Dünya Savaşı sonucunda Naziler yenilmiştir ve elde ettikleri büyük servet kaybolmuştur. Bu hazinelerin bir kısmı düşmanlar tarafından ele geçirilmiştir. Fakat farklı yerlere saklanmış hala bulunamayan birçok hazine vardır.

10. Oak Adası’ndaki Para Çukuru

Kanada’nın Quebec Eyaleti'nde bulunan küçük bir ada olan Oak adasında bir para çukuru olduğuna dair söylentiler vardır. 1795 senesinde bir grup genç bu çukuru tesadüfi bir şekilde bulmuştur. Bu hazinenin tarihi 18. yüzyıl korsanlarına kadar uzanmaktadır. Hazinenin sahibi olan Kaptan Kidd ölmeden önce hazinesinin Oak Adası’nda olduğunu söylemiştir. Birçok araştırmacı hazineyi aramıştır ancak bulmayı başarabilen olmamıştır.

Kaynak


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.