Öğrenci Kariyeri Banner

Dünya Kupası'nda Son Yarı Final Maçı İçin Geri Sayım Başladı!

Dünya Kupası'nda Son Yarı Final Maçı İçin Geri Sayım Başladı!

Katar'ın ev sahipliğini yaptığı 2022 FIFA Dünya Kupası’nda oynanacak son yarı final maçı için geri sayım başladı.Turnuvanın ikinci yarı final maçında son şampiyon Fransa ile tarihinde ilk kez yarı finale çıkan Fas karşılaşacak.

Al-bayt Stadı’nda oynanacak karşılaşma, bugün saat 22.00’de başlayacak. 

Kazanan Arjantin’in Rakibi Olacak!

Bugün oynanacak karşılaşmanın galibi Arjantin’in final maçında rakibi olacak.13 Aralık'ta olan yarı final karşılaşmasında  Arjantin, Hırvatistan’ı 3-0 mağlup ederek finale yükseldi.

Arjantin'e finali getiren golleri 34'te penaltıdan Messi ve 39 ile 69'da Julian Alvarez kaydetti. Lionel Messi, Dünya Kupası'nda Hırvatistan ile Arjantin arasında oynanan yarı final müsabakasında 25. Dünya Kupası maçına çıktı. Messi, Alman futbolcu Lothar Matthaus'a ait olan rekoru eşit duruma getirmiş oldu.

Messi, maçta takımının ilk golüne imza atarken Dünya Kupası'ndaki 11. golünü kaydetti ve kupa tarihinin en çok gol atan Arjantinli oyuncusu olmayı başardı. 2022 Dünya Kupası final maçı ise 18 Aralık 2022 Pazar günü oynanacak.

Kaynak


Damla Taşkın

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Damla Taşkın..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.