Öğrenci Kariyeri Banner

Yemek Kartlarına Yeni Düzenleme!

Yemek Kartlarına Yeni Düzenleme!

1 Ocak 2023'te yürürlüğe girecek olan düzenlemeyle birlikte yemek kartları artık market alışverişlerinde kullanılmayacak. İşveren yemek parasını nakdi olarak çalışanın hesabına aktarabilecek. Yemek kartını kullanmaya devam eden çalışanlar bu kartı marketlerde kullanmaya devam ederse o iş yeri vergi istisnasından faydalanamayacak.

İşveren iş yeri dışında yemek verirse bunu yemek çeki, kartı veya kuponu gibi ödeme yolları ile sağlayacak. Ödemeler çalışana yardım olarak sayıldığı için devlet o iş yerine vergi muafiyeti sağlayacak.

Artık Marketlerde Geçerli Olmayacak!

Yeni düzenlemenin diğer detayları ise bu şekildedir:

  • İş yerinde yemek hizmeti sağlanıyorsa yemek bedelleri sigorta primindeki esas kazanca eklenmeyecek.
  • İş yeri yemek hizmeti sağlamak için bir başka şirketle anlaşırsa anlaştığı şirkete fatura karşılığı iş yaptıracak ve yemek bedeli için ödenen miktarlar sigorta primindeki esas kazanca dahil edilmeyecek.
  • İşveren yemek hizmeti sağlamak için lokanta ve benzeri iş yerleriyle anlaşırsa ve iş yerinde çalışan kişiler anlaşılan yerlerde yemek yerse işverenin yapacağı günlük ödemenin 51 lirası için vergi istisnası uygulanacak. Ödenen tutar günlük 51 liranın üzerinde olursa aşan tutar neyse ona göre bir vergilendirme uygulanacak.
  • Eğer işveren kendisi yemek vermez veya yemek hizmeti sağlamak için herhangi bir yer ile anlaşmazsa ve yemek bedelini çalışana nakit şeklinde öderse ilgili ödeme prime esas kazanca dâhil edilmeyecek.

Kaynak


Damla Taşkın

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Damla Taşkın..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.