Öğrenci Kariyeri Banner

Doğa İçin Harekete Geç: 5 Yöntemle Çevre Dostu Ol!

Doğa İçin Harekete Geç: 5 Yöntemle Çevre Dostu Ol!

Doğamız oldukça zor zamanlar geçiriyor ve bu yüzden hepimiz elimizi taşın altına koymak zorundayız. Artık yerimizde durmak yerine doğa için adım atmamız gerekiyor. Ben de bu yazımda sizlere 5 yöntem ile nasıl çevre dostu olunur ondan söz edeceğim. Keyifli okumalar!

1. Geri Dönüşüm

geri dönüşüm

Çevre dostu olmak istiyorsan öncelikle geri dönüşüm kavramını iyi anlamalısın. Sadece atıkları ayırarak geri dönüşüm yaptığını sanıyorsan ne yazık ki yanılıyorsun. Aldığımız ihtiyaç fazlası kıyafetlerimiz bile çevremizi olumsuz yönde etkiliyor. Eğer ihtiyacımız yoksa yeni kıyafet almayı bırakabilir fazla kıyafetlerimizi de ihtiyacı olan kişilerle paylaşabiliriz.  

2. Enerji Tasarrufu

enerji tasarrufu

Aslında birçoğumuz bu konuda çok fazla bilince henüz erişebilmiş değiliz. Mesela gün içerisinde telefonumuzu şarj ediyoruz fakat o şarj aleti nedense hep prizde takılı kalıyor. Kullandığımız elektronik cihazların fişlerini çekmeyi pek fazla önemsemiyoruz bu yüzden kendimize dönüp yaptığımız yanlışları şöyle bir gözden geçirmemiz gerekiyor.

3. Atık Azaltma

atık azaltma

Teknoloji her geçen gün gelişiyor ve biz de bu teknolojiye ayak uydurmaya çalışıyoruz. Fakat bu durum bizim ihtiyaç fazlası telefon almamızı gerektirmez. Çıkan her yeni teknoloji ile telefonumuzu değiştirirsek çevremizde ne yazık ki daha fazla atık olur. Bu yüzden siz en iyisi telefonunuzda bir arıza yoksa telefonunuzu değiştirmeyin.

4. Çevre Dostu Ürünler

çevre dostu ürünler

Bu konuda hepimizin çok dikkatli davranması gerekiyor. Herhangi bir ürün almadan önce çevre dostu bir ürün mü diye sorgulamamız lazım. Örneğin  plastik poşet yerine bez çantalar, file çantalar ya da alternatif çantalar kullanabilirsiniz. Bir buzdolabı veya çamaşır makinesi alacaksanız düşük enerjili olmasına mutlaka dikkat edin. Düşündüğünüzde çok küçük bir adım gibi görünse de aslında doğa için çok büyük bir adım atmış olacaksınız.

5. Kendi Temizlik Ürününü Hazırlayabilirsin

doğal temizlik ürünleri

Evde kullandığımız temizlik malzemeleri de ne yazık ki çevremize epey zarar veriyor ve hatta denizdeki canlıların hayatına bile mal oluyor. Şimdi gelin bu kimyasal ürünleri bir kenara bırakalım ve evde kendi temizlik ürünlerimizi hazırlayalım. Bu şekilde doğal ürünler kullanırsak çevremize katkıda bulunmuş oluruz. Kendi temizlik ürünümü nasıl hazırlarım diye soracak olursanız sirke, limon, karbonat ya da zeytinyağından yararlanabilirsiniz.

KAYNAK


Rezzan Açıkgöz

İçerik Yazarı

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.