Öğrenci Kariyeri Banner

Dinleyerek de İngilizce Öğrenmek Mümkün!

Dinleyerek de İngilizce Öğrenmek Mümkün!

İngilizce birçoğumuzun çok iyi şekilde konuşması gereken bir dil haline geldi bile. Teknolojinin gelişmesi ile de öğrenmek için karşımıza çıkan fırsatlar çeşitlenmiş durumda. Bugün de dinleyerek ingilizce öğrenebileceğiniz ya da ingilizcenizi geliştirebileceğiniz 5 farklı kaynağı ele aldık. Haydi gelin beraber göz atalım.

 

Businessenglishpod:

Business english pod

Podcastlerin günümüzde sıkça kullanılmaya başlandığının farkında olan Businessenglishpod da tam bu konuda yardımımıza yetişti. Gayet kısa ve açık anlatılan podcastler sayesinde hem ingilizcenizi hem de genel kültürünüzü geliştirebilirsiniz. Podcastlerini metinler ile de destekleyen bu platforma ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

 

News in Levels:

news in levels ingilizce seviyelerle Haberler

Yaklaşık olarak her gün dünya genelini ingilendirmekte olan konuları seçip yer veren haberleri 3 farklı seviyede metin ve ses kaydı olarak bulabileceğiniz bu sitede pratik yapma şansına da ulaşıyorsunuz. Level 1 ile başlayıp okuduktan sonra konuları anlayıp kelime bilginizi geliştirebilirsiniz ya da level 2 ya da 3 ile başlayarak zordan kolaya doğru giden bir yol tercih. edebilirsiniz. Daha sonrasında ise öğrendiklerinizi geri dönüp karşılaştırarak görebilirsiniz. İngilizce haber okumaya başlamak için buraya tıklayabilirsiniz. 

 

Esl-lab.com:

esl lab

İngilizce için dinleme alıştırmaları arayışında olanlar için önerilen bir site. İçerisindeki 3 farklı seviyede zorluk ayarlayabileceğiniz seçeneği bulunmakta. Diyalogların birkaç dakika sürmesinden sonra belirli sayıda soru içeren testler ile karşılaşmaktasınız.Bahsi geçen diyalogu ne kadar iyi anladığınızı ölçmenize yarayan bu testler ile ilgili eğer dinleyerek anlaşılamayan kısımlar varsa yazılı olarak da diyalog metnini sizlere sunmakta. Bu platforma ulaşabilmek için buraya tıklayabilirsiniz.

 

ELLLO.org:

Elllo.org

iİngilizcelerini geliştirmek isteyenlere çok faydası dokunacağını düşündüğümüz bu sitede diyalogları dinleyebilir, dinlediğinizi tam anlayamamış olursanız da metne bakarak pekiştirebilirsiniz. Farklı seviyeler için bulunan audio kütüphanesine ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

 

BBC 6 Minute English:

6 Minute english

Online dil eğitim programlarından başlayarak eğitim veren BBC learning english tarafından geliştirilen ve altı dakikalık audio ya da pdf desteği sunmakta olan bu websitesinde çok kısa süreler ile ingilizcenizi geliştirme fırsatı bulabilirsiniz. Websitesine erişebilmek için buraya tıklayabilirsiniz.

 

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

 

İngilizcenizi Geliştirirken Size Kolaylık Sağlayacak 3 YouTube Kanalı

 

İngilizce Öğrenmek için En İyi Netflix Dizileri

 

İngilizce Kelime Öğrenmek İçin 7 Muhteşem Uygulama

 

 


Bekem Yasemin Çatak

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Bekem Yasemin Çatak..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.