Öğrenci Kariyeri Banner

Dil Öğrenmenin 8 Muhteşem Faydası

Dil Öğrenmenin 8 Muhteşem Faydası

1. Bağlantı Kurarsınız.

İnsan olmanın en güzel yönlerinden biri, başkalarıyla bağlantı kurma becerinizdir. Biriyle kendi dilinde iletişim kurabilmek inanılmaz bir armağandır. İki dil konuşabilmek, kişisel ve profesyonel yaşamda daha geniş bir insan yelpazesiyle iletişim kurma konusunda eşsiz bir fırsata sahiptir. Dil bilmek, nerede olursanız olun sizi yerel yapar ve dünyanızı kelimenin tam anlamıyla açar. Topluluklar tarafından şekilleneceksiniz. Hayat boyu sürecek dostluklar kuracaksınız. Sadece bu nedenlerle, yıllarca dil öğrenmenin ödülünü göreceksiniz.

2. Kariyerinizde ilerlersiniz.

Dil becerileri, sizi tek dil bilen rakiplerinizden ayıran önemli bir rekabet avantajı olabilir. Sektörünüz veya beceri seviyeniz ne olursa olsun, tüm meslekler için gerekli olan ilk sekiz beceri arasında yabancı dil vardır ve iki dilli profesyonellere olan talep katlanarak artmaktadır. Kariyer hedefiniz ne olursa olsun eklediğiniz dil becerileriyle kalabalığın önündesiniz.

3. Beyninizi Beslersiniz.


Dil öğrenmenin birçok bilişsel faydası inkar edilemez. Birden fazla dil konuşan kişiler; gelişmiş hafıza, problem çözme, eleştirel düşünme becerileri, gelişmiş konsantrasyon, çoklu görev yeteneği ve daha iyi dinleme becerilerine sahiptir. Rekabet eden görevler arasında geçiş yaparlar ve çevrelerindeki değişiklikleri tek dilli olanlara göre daha kolay izlerler. Ayrıca daha fazla yaratıcılık ve esneklik belirtileri gösterirler. İki dilli veya çok dilli olmak zihinsel yaşlanmayı ve bilişsel gerilemeyi engellemeye de yardımcı olur.

4. Diğer Kültürlerle Bağlantınızı Derinleştir.


Dil, diğer kültürlerle en doğrudan bağlantıdır. Başka bir dilde iletişim kurabilmek, bizi o dille ilişkilendirilen insanların gelenekleri, dinleri, sanatları ve tarihine karşı bir merakı teşvik eder. Yapılan çalışmalar, başka bir dil öğrenmiş çocukların o dille ilişkili kültüre karşı daha açık olduklarını ve daha olumlu tavırlar sergilediklerini gösterir.

5. Dünyayı Daha Farklı Gezersiniz


Yerel dilin bir konuşmacısı olarak seyahat etmek yurtdışındaki bir seyahatte devrim yaratabilir. Tek dilli gezginler aynı yerleri ziyaret etme davranışına sahipken, birden fazla dil bilen gezginler turist balonunun dışında daha kolay gezinebilir ve insanlarla genellikle erişilemeyen bir şekilde etkileşim kurabilir. İkinci bir dil öğrenmek, yurtdışında eğitim veya çalışma fırsatlarına da ek kapılar açar.

6. Tekrar yeni bir dil öğrenmek daha kolay gelir.


İkinci bir dil öğrenmek yalnızca iletişim becerilerini geliştirmek ve ana dilinizdeki kelime dağarcığını çoğaltmakla kalmaz. Araştırmalar özellikle çocuklar arasında ek dilleri öğrenmeyi çok daha kolay hale getirdiğini göstermektedir.

7. Özgüveninizi Arttırırsınız.


Bir dil öğrenmek, kendinizi konfor alanınızın dışına çıkartmayı gerektirir. Öğrendiğiniz dilin yerlisiyle sohbet ederken hissedeceğiniz inanılmaz başarı duygusunu düşünün.

8. Perspektif Kazanırsınız.


Yeni bir dili ve kültürü keşfederken, doğal olarak en tanıdık olanla karşılaştırmalar yaparız. Başka bir kültür hakkında bilgi edinmek, kendi kültürünüzün hem olumlu hem de olumsuz yönlerine ışık tutar. Sahip olduklarınıza daha büyük bir minnettarlık duyabilir ya da bir şeyleri değiştirmeye karar verebilirsiniz.

 

Özgünleştirilmiş Çeviri İçerik

Kaynak

 


Serap GÜREL

Yıldız Teknik Üniversitesi - Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.