Öğrenci Kariyeri Banner

Ankara'nın Tarihini Anlamak İsteyenler İçin: Hamamönü

Ankara'nın Tarihini Anlamak İsteyenler İçin: Hamamönü

17.yy’dan 19.yy’a kadar uzanan bir tarih esintisidir Hamamönü. Sultan II.Murad Han’ın askerlerinden Kadı askeri Celallettin Karacabey tarafından inşa edilen külliye ile başlayan bir tarihe sahiptir.

Cumhuriyet'in ilk yıllarından sonra şehrin farklı bölgeleri gelişmeye başlayınca halk göç etmiştir. Hamamönü bakım çalışmalarıyla şehre yeniden kazandırılmıştır. İçinde Taceddin Dergahından tutun çeşitli konaklar, el ürünü pazarları, müzeler gibi çok fazla kültürel ve tarihi ögenin bir yerde toplanmış olduğu bir yerdir.

Karacabey hamamı en meşhur hamamdır halen aktiftir. Rahmi Koç Müzesi gibi pek çok önemli yerlerin bulunduğu eski Ankara’nın gözde yeridir. Özellikle Ramazan aylarında ayrı bir şenlik havası olur. Eski Ankara’nın günümüz koşullarında yeniden canlandırılması olarak özetleyebiliriz.

Ziyaret Saatleri ve Ücret: Haftanın yedi günü istediğiniz saatte ziyaret edebilirsiniz. 

Herhangi bir giriş ücreti bulunmamaktadır.

Nasıl Gidilir?

Özel aracınız ile ulaşmak isterseniz, İstanbul Yolu-Hipodrom Caddesi güzergâhını takip etmeniz gerekiyor. Eskişehir-Konya Yolu üzerinden aynı caddeye geçiş yaparak da tarihi yerleşime kolayca ulaşabilirsiniz.

Toplu taşıma araçları ile ulaşmak isterseniz, Ankaray’ı kullanmanız gerekiyor. Öncelikle hafif raylı sistemin Cebeci yönünden düzenlenen seferleri kullanıp Kurtuluş durağına ulaşmanız ve hemen ardından 5 dakikalık bir yürüyüş yapmanız gerekiyor.

Özgün İçerik


Hülya Yavuz

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Hülya Yavuz..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.