Öğrenci Kariyeri Banner

Dil Öğrenirken Sıkça Yapılan 5 Hata

Dil Öğrenirken Sıkça Yapılan 5 Hata

Dil öğrenmekten ne zaman bahsetsek, her zaman aklımıza tavsiyeler, püf noktaları ve yapılması gerekenler geliyor. Peki ya yapmamamız gerekenler? Hiç dil öğrenme sürecinde yanlış veya hatalı yaklaşımlarınızı düşündünüz mü? Eğer cevap hayır ise, aşağıda kendinizi test etmeniz için sık yapılan beş hata yer alıyor.

1. Hatalara Fazla Önem Yüklemek

hatalar

Yeni bir dil öğrenmek, yeni bir başlangıç yapmak, daha önce sıfır tecrübeniz ve bilginiz olduğu bir öğrenme sürecidir. Bu sebeple, bu süreçte hem kendiniz hem de öğrenmeniz açısından hatalarınıza karşı kendinizi yerici bir tutum değil, kucaklayıcı bir tutum sergilemelisiniz. Hata yapmak dünyadaki en doğal şeydir. Ama sırf hatalar var diye onlara yüklenmek yanlış olur. Bunun için hatalarınıza karşı yapıcı olun ve onların üzerine gidin, sorunu çözmeye çalışın.

2. Kendinize Zaman Tanımamak

zaman

Her bilgiyi bir günde öğrenemezsiniz. Her telaffuz bir anda kafanıza yerleşmez. Her kural hemen anlaşılmaz. Bu sebeple sırf mucizevi bir şekilde hızlı öğrenmediğiniz için kendinizi kötü hissetmeyin. Buna ek olarak hatırlayın ki, her dil kendine özgüdür ve birbirine asla çok benzemez. Yeni bir dile geçince kesinlikle bir adapte süreciniz olacaktır, bu sebeple kendinizi rahat bırakın ve elinizden geldiğince dile adapte olmaya çalışın.

3. Dilin Seslerini Bilmemek

ses

Burada bir şeyin altını çizelim: Bahsedilen nokta telaffuz değil. Telaffuz zamanla pratik yaptıkça gelişir. Ama bundan önce dile hakim olmak için, dilin nasıl konuşulduğunu, seslerini, özgün harflerini vb. unsurlarını öğrenmeniz gerekir. Kısacası, ne okuduğunuzu ve nasıl okuduğunuzu öğrenmeniz, sizin için iyi olacaktır. Eğer bahsedilen noktaları biliyorsanız, hem kelimeler, hem dilin mantığı kafanızda daha iyi oturacak ve gelecekte çalışacağınız telaffuzun temellerini atmış olacaksınız.

4. İlk Safhalarda Telaffuza Fazla Takılmak

telaffuz

Telaffuzdan bahsetmişken, ilk safhalarınızda telaffuzunuza fazla takılmayın. Unutmayın, her şeyin bir zamanı var. Ve henüz dilin temel noktalarını öğrenirken takılmanız gereken en son şey telaffuzunuz. Sıfırdan bir dil öğrendiğinizi asla unutmayın. Elbette sesleri ve okunuşları bilseniz de, yeni bir dil konuşmaya adapte olduğunuzdan telaffuzunuzun gelişmesi daha fazla zaman alacaktır. Zaten telaffuzu geliştirmenin tek anahtarı vardır: Pratik!

5. Bütün Ağırlığı Gramer’e Vermek

gramerGramer her ne kadar önemli bir unsur olsa da, sadece ona odaklandığınızda başka yerlerde eksikleriniz belirmeye başlar. Gramer kadar, vocabulary, comprehension, reading, writing vb. unsurlar da önemlidir. Zaten gramer’i bu gibi unsurlarda ilerleme kaydetmek için öğrendiğinizi unutmayın. Gramer sadece dilin bir parçasıdır, kendisi değil.

 

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

Yabancı Dil Eğitiminizi Hızlandıracak 5 Mobil Uygulama

Yabancı Dil Öğrenmek İçin 6 Yöntem

İngilizce Kelime Öğrenmek İçin 7 Muhteşem Uygulama


0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.