Öğrenci Kariyeri Banner

Diğer Gezegenlerde Gün Batımı Nasıldır? NASA Simülasyonları Gösteriyor

Diğer Gezegenlerde Gün Batımı Nasıldır? NASA Simülasyonları Gösteriyor

Galaksimizin diğer üyelerinden Uranüs’te güneş nasıl batıyordur diye düşündünüz mü? Ya da acaba 17 saatlik uzun bir günün ardından Venüs’te güneş nasıl batıyordur? Henüz gezegenimiz dışında başka gezegenlerde gün batımını gözleyemedik ama NASA bilgisayar modellemeleriyle bu olanağı gerçeğe yakın seviyede bir simülasyonunu gerçekleştirdi.

NASA günbatımı simülasyon

Esasen gün batımı, gökkuşağının tüm renklerini içinde barındıran Güneş ışınlarının atmosferde bulunan gaz ve tozlar ile etkileşimidir. Atmosferin barındırdığı gaz oranı ne kadar az ise, günbatımı da o kadar etkileyici olacaktır. Atmosferin bu özellikleri de her gezende farklılık gösterdiği için gün batımı farklı görüntüler yansıtacaktır.

NASA'nın Goddard Uzay Uçuş Merkezi'nde görev alan gezegen bilimci Geronimo Villanueva; Venüs, Mars, Uranüs, Satürn uydusu Titan ve Trappist-1e'deki gün batımlarının nasıl gerçekleştiğine dair oluşturduğu simülasyondan kesitler aşağıdaki videoda bulunmaktadır.

 

Bu simülasyonlar yalnızca merak amaçlı izlenmek amacıyla kalmıyor aynı zamanda da ciddi bilimsel noktalara işaret ediyor. Bu simülasyondaki verilerle, araştırmalar; saçılan dalga boylarına ve bunları neyin yansıttığına bağlı olarak gezegenlerin atmosferinin bileşenlerine dair daha iyi ölçümler yapabilir. 

 

Kaynak

 

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

NASA Kadın Astronot İle Tekrar Ay’a Çıkıyor

NASA'dan Sıra Dışı Liste : Bu Seslerin Hepsi Uzaydan !

NASA, Jüpiter'i Yakından İzleyebileceğiniz Bir Video Paylaştı!


tuğba özdemir

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Tuğba Özdemir...

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.