Öğrenci Kariyeri Banner

Delta Kısıtlaması Gelecek Mi?

Delta Kısıtlaması Gelecek Mi?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki gün yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı. Fahrettin Koca, Delta varyantının 36 ilde 750 kişide tespit edildiğini söyledi. Koca’nın verdiği bilgilere göre geçen hafta 30 ilde 284 kişide görülen Delta vaka sayısı böylece 3 kat artmış oldu.

Aşılamadaki yavaşlamaya dikkat çekilerek, aşının zorunlu hale getirilmesi yönünde bir düşüncenin olup olmadığı sorulan Koca, kamu olarak zorunluluğu gündemlerine almak istemediklerini, daha çok vatandaşı ikna etme yöntemini kullanmak istediklerini dile getirdi. Koca, Doğu ve Güneydoğu’da aşılama oranlarının düşük olduğunun görüldüğünü ama giderek bu bölgelerde de bir artış olduğunu vurguladı.

“Aşılama oranlarının Hakkâri’de şu an yüzde 50, Şırnak’ta yüzde 40, Ardahan’da yüzde 50’lerde olduğunu görüyoruz, Kars’ta benzer şekilde, Adıyaman’da yüzde 50’ye yakın. Vatandaşın ayağına gidip daha mobil yoğun ekiplerle devrede olmamız gerekiyor. Vatandaşı ikna etme dışında bir yaptırımla aşı yapmak istemiyoruz. Özel sektör yapabilir mi? O bizim dışımızda.”

Delta varyantına ilişkin son durum sorulan Koca, “Delta sayıları ülkemizde giderek artıyor, dünyada arttığı gibi. Şu an delta virüsü sayısı 750’leri buldu, görülen il sayısı da 36’ya çıktı. Delta plus ise 3 ilde 3 vaka oldu” dedi.

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.