Öğrenci Kariyeri Banner

Daha Huzurlu Bir Hayat İçin Kurtulmanız Gereken 5 Kötü Özellik

Daha Huzurlu Bir Hayat İçin Kurtulmanız Gereken 5 Kötü Özellik

Hayat bir süreçtir. Bu süreci yönetmek sizin elinizde. Değiştirmeniz gereken kötü şeyler olabilir. Sadece kendiniz için yapın ve bunları değiştirin.

İşte değiştirmeniz gereken 5 kötü şeyi sizler için listeledik.

1. Hep Başkalarının Yardımına İhtiyaç Duymak 

değiştirmeniz gereken 5 kötü şey

Evet, bazı zamanlar bazı şeyleri yaparken insanların yardımına ihtiyaç duyabiliriz, bu son derece insani bir durum. Ama hep başkalarının yardımını istemek kendinize olan güveni kırar. Tek başınıza da yapmanız gerekenleri yapabilirsiniz. İnsanların yardımı günü kurtarır, o an için güzel sonuçlar doğurabilir ama sizi geliştirmez, kendi başınıza yapabileceklerinizi öngöremezsiniz. 

2.Değişimin Korkutucu Olduğunu Düşünmek 

değiştirmeniz gereken 5 kötü şey

Değişim korkutucu değildir aksine yapıcıdır. Kendinizle alakalı keşfetmeniz gereken yeni özellikleri keşfedersiniz. Karakterinizin gizli saklı kalmış güzel özelliklerini ortaya çıkarırsınız. Değişim sizi hedeflerinize daha da yaklaştırır.

Değişime çevrenizle de başlayabilirsiniz. Güvenli alandan uzaklaşmak insanı güvensiz hissettirebilir ama zaten önemli olan bu alandan uzaklaştıkça yapabileceklerinizdir. Bu güvensizlik hissinin ise kısa bir süre içerisinde pozitif yönde değiştiğini göreceksiniz. Değişim de böylece sizi özgüvenli yapacaktır. 

3.Geçmişe Takılı Kalmak 

değiştirmeniz gereken 5 kötü şey

Geçmiş, geçmişte kaldı. Dünya dönüyor ve her gün yeni bir umut. Geçmişe takılı kalmak sizi durağanlaştırır, amaçlarınızı unutturur ve geleceğiniz ile ilgili yapmanız gereken hamleleri göremezsiniz. Anı, anında yaşayın. Geçmişi ne geri getirebiliriz ne de geçmişe etki edebiliriz. Ama şimdiye, geleceğe etki edebilirsiniz. Geçmişte yapmış olduğunuz hatalardan ve doğrulardan ders çıkartın ve önünüze bakın.   

4.Kendinizi Değersiz Hissetmek 

değiştirmeniz gereken 5 kötü şey

Eğer kendinizi değersiz hissediyorsanız, bunun tek nedeni siz de değilsinizdir, belki çevrenizdir. İlk önce kendinizle ilgili pozitif ve negatif yönleri ortaya koyun. Pozitif yönlerinizi sivriltin. Negatif yönlerinizle ise barışın. Herkesin negatif yönleri var, kimse mükemmel değil.  

Sonrasında ise çevrenizi değerlendirin. Size kendinizi kötü hissettiren, potansiyelinizin önünde engel olan bariyerleri fark edin. Toksik bireyleri çevrenizden acele ile uzaklaştırın. Kendileri kendi hayatları ile ilgili kötü hissettikleri gibi size de bunu bulaştırmaya çalışacaklardır.  

Hayatınıza değer katan insanlar ile ilişkiler kurun. Böylece siz de kendinizi değerli hissedeceksiniz. İnsanlar sosyal varlıklardır, çevre de etkilendiğimiz birinci gerçektir. Bunu düzenlemek önemli bir adımdır. 

5.Her Şeyi Çok Fazla Kafaya Takmak 

değiştirmeniz gereken 5 kötü şey

Her şeyi kafaya takarsanız çabuk yaşlanırsınız. Umursamaz olmak kötü bir davranış biçimi değildir. Eğer umursamazlık seviyesini yeteri kadar ayarlayabilirseniz, yaşamınızın daha da kolaylaştığını fark edeceksiniz.  

Her şeyi kafaya takmak bazen gerçekten önemsemeniz gereken durumları gözden kaçırmanıza bile sebep olabilir. Çünkü birçok şeye yoğunlaşırken, önemli ya da önemsiz durumları süzgeçten geçirmeden, aynı önemde dikkat meselesi yapmak sizi yorar ve yoğunlaşmanız gereken şeylere yoğunlaşamazsınız.  


0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.