Öğrenci Kariyeri Banner

Chrome'da Gizli Sekme Kullananları Sevindirecek Özellik!

Chrome'da Gizli Sekme Kullananları Sevindirecek Özellik!

Google, Chrome'daki gizli sekmeler için yepyeni bir özellik getirdiğini açıkladı. Yeni özellikle birlikte artık Android kullanıcıları, gizli sekmeleri şifre, parmak izi ve yüz tanıma gibi yöntemlerle kilitme imkanına sahip olabilecek.

Google Chrome’da bulunan gizli sekme, birçok insan tarafından sık sık tercih ediliyor. Kullanıcılar, bu sekme aracılığıyla tarama geçmişlerinin gizli kalmasını, verilerinin kayıt altına alınmamasına imkan veriyor. Şimdi Google tarafından paylaşılan yeni bir özellik gizli sekmeyi kullananları sevindirecek gibi görünüyor.

Gizli Sekmelerinizi Yalnızca Siz Görebileceksiniz!

Google, paylaştığı bir blog gönderisinde artık kullanıcıların, gizli sekmelerini kilitleyebileceğini açıkladı. iOS kullanıcıları için halihazırda böyle bir özellik mevcuttu. Şimdi ise Android kullanıcıları için geniş çapta kullanıma sunulacağı belirtildi. 

Yeni biyometrik doğrulama özelliği sayesinde, başka bir kişinin telefonunuzu kullandığında tarayıcınıza ve gizli sekmelerinize girmesinin engellenmesi hedefeleniyor. Yani, tarayıcıyı kullanmaya başladığınızda gizli sekmeyi normal olarak açabileceksiniz. Ancak bir başka uygulamaya geçip, Chrome’dan bu sekmelere geri döndüğünüzde ayarladığınız kilidi açmak durumunda kalacaksınız.

Google, kilit açma için şifre, parmak izi veya yüz tanıma gibi seçeneklerin kullanılabileceğini ifade ediyor. Ancak normal sekmeler için bu tarz bir kilitleme özelliğinin bulunmuyor.

Android kullanıcılarına sunulmaya başlayan özellik, Chrome’un ‘Ayarlar’ kısmında yer alan ‘Gizlilik ve Güvenlik’ bölümünden açılabiliyor. Fakat, özellik çok yeni kullanıma sunulduğundan henüz herkes için aktif hale gelmemiş olabilir.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.