Öğrenci Kariyeri Banner

Türkiye'de ve Dünyada En Çok Hayali Kurulan Meslekler Belli Oldu!

Türkiye'de ve Dünyada En Çok Hayali Kurulan Meslekler Belli Oldu!

ABD merkezli finans şirketi Remetly, ülkelere göre en çok hayali kurulan meslekleri açıkladı. Açıklanan verilere göre, dünya Google'da Ekim 2021 ile Ekim 2022 arasındaki en çok"nasıl pilot olunur" diye arama yaptı. Türkiye'de ise ilk sırada oyunculuk yer alıyor.

Google verilerine dayanan küresel bir harita, dünyadaki en popüler, en çok hayali kurulan meslekleri ortaya çıkarıyor. Finansal hizmetler şirketi Remitly, Ekim 2021 ile Ekim 2022 arasında "nasıl olunur..." sorgusuyla yapılan global Google aramalarına dayalı bir çalışma gerçekleştirdi. Bulgular, ülkelere göre en çok hayal edilen meslekleri gözler önüne serdi.

Tüm Dünya Pilot Olmak İstiyor!

Dünyada en çok ilgi gören 20 meslek arasında ilk 5 sırayı pilotluk, yazarlık, dansçılık, YouTuberlık ve girişimcilik oluşturuyor. Listtenin 6'ncı sırasında oyunculuk, 9'uncu sırasında ise şarkıcılık yer alıyor. Öğretmenlik 10'uncu, doktorluk 13'üncü, profesörlük 14'üncü, İtfaiyeci 16'ncı sırada bulunuyor

En çok "nasıl pilot olunur" araması yapan ülkeler arasında ise Kanada, ABD, İngiltere ve Avustralya yer alıyor. Pilotluk 25 ülkede ilk sırada yer alarak dünya genelinde en çok hayali kurulan meslek oldu.

2'nci sırada yazarlık yer alırken, Hindistan, Yeni Zelanda ve Güney Afrika'nın da aralarında bulunduğu 75 ülkede 800 binden fazla küresel Google aramasıyla yazarlık en çok ilgi gören 2'nci meslek oldu.

Araştırma sonuçlarına göre Türkiye’de en çok oyuncu olmanın hayalinin kurulduğu ortaya çıktı. 176 bin 180 arama ile 6'ncı sırada yer alan oyunculuk, Türkiye ve Avusturya gibi ülkelerde ilk sırada bulunuyor.

3'üncü sırada yer alan dansçı ise dünya genelinde 278 bin 720 arama ile Nijerya ve Gana’nın da aralarında bulunduğu ülkelerde en çok aranan meslek olarak kaydedildi. Listenin 4'üncü sırasında ise Youtuber'lık yer alıyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.