Öğrenci Kariyeri Banner

Mezun Olduktan Sonra ABD'ye Taşınmanıza İmkan Veren Burs Programı: FullBright Eğitim Yardımı!

Mezun Olduktan Sonra ABD'ye Taşınmanıza İmkan Veren Burs Programı: FullBright Eğitim Yardımı!

Günümüzde özellikle gençlerin en büyük hayallerinden biri; yurt dışında eğitim alma ya da çalışma imkanına sahip olmak. ABD'nin her yıl uyguladığı FullBright programı da bu amaçla ortaya çıkan bir burs programıdır.

Mezun olduktan sonra ABD'ye taşınmanıza imkan veren bir burs programi olan FullBright Eğitim Yardımı,  2 yıl boyunca toplam 50.000€'luk (uçak bileti bile dahil) bir yardımı kapsıyor. Program, size ABD'deki üniversitelerde yüksek lisans yapma imkanı sunuyor.

Yüksek Lisans için ABD'ye yerleştikten sonra kariyerinize burada şekil verebiliyorsunuz. FullBright programı ABD'nin her yıl uyguladığı başarılı öğrenciler için göç imkanı taşıyan bir programdır.

Başvuru Koşulları:

  • Bir Lisans Programından Mezun Olmak (Temmuz 2024'ten önce - gelecek sene - mezun olacaklar da kabul ediliyor.)
  • Mezuniyet ortalamasının 3.00'ten yüksek olması,
  • Akademik İngilizcesi İyi seviyede olmak,
  • ABD'deki bir üniversite tarafından yüksek lisansa kabul edilmek. (isteyenler program kapsamında Institute of International Education tarafından yardım alabilir.

Yurt dışında eğitim hakkında ayrıntılı bilgi ve danışmanlık için buraya tıklayarak Orbis'in sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Kimler Başvuramaz:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanlar
  • Amerikan vatandaşlığı olanlar, “Green Card” sahipleri veya “Green Card” başvurusu kabul edilmiş ve yasal süreçlerini başlatmış olanlar
  • Başvuru ve seçim sürecinde, ABD’de ikamet eden, çalışan veya yükseköğrenim görmekte olanlar
  • Başvuru tarihinden önceki son altı yıl içerisinde, beş yıl veya daha fazla süreyle ABD’de ikamet etmiş olanlar (Bir takvim yılı içinde 9 ay veya daha uzun süre ABD’de yaşayanlar, o yıl ABD’de ikamet etmiş sayılırlar.)
  • Tıp, Diş Hekimliği, Veterinerlik ve Psikoloji alanlarının hasta ile birebir teması gerektiren klinik alt dallarında eğitim görmek isteyenler (Bu alanların klinik olmayan diğer alt dallarından başvuru kabul edilmektedir.)
  • Türkiye’deki bir hukuk fakültesinden mezun olup ABD’de “Juris Doctor” (JD) programlarına başvurmak isteyenler (Hukuk alanında başvuru yapacak adaylar, Yüksek Lisans Bursuna “Master of Laws” (LLM) derecesi için başvurabilmektedir.)

Son başvuru tarihi 8 Mart olan FullBright burs programı için mülakatlar Haziran-Temmuz 2023 tarihleri içinde yapılacaktır. Tüm başvuru sahiplerine, başvurularının sonucu hakkında olumlu ya da olumsuz bilgilendirme e-posta aracılığıyla yapılır.

FullBright Burs Programı hakkında ayrıntılı bilgi almak ve başvuru yapmak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

Bilgi&Başvuru


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.