Öğrenci Kariyeri Banner

ChatGPT'nin Ücretli Versiyonu Çıkıyor!

ChatGPT'nin Ücretli Versiyonu Çıkıyor!

Son günlerde tüm dünyanın gündemine yerleşen yapay zeka ChatGPT hakkında yeni bir gelişme ortaya çıktı. İddialara göre OpenAI, sohbet botunun ücretli versiyonu olan ChatGPT Professional'ı kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

OpenAI'ın makaleler, e-postalar, şiirler ve hatta bilgisayar kodu bile yazabilen yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT’yi yakında ücretlendirmeye başlayacağı ortaya çıktı. Şirket, resmi Discord sunucusunda ChatGPT'den nasıl para kazanılacağını düşünmeye başladığını dile getirmişti. Şimdi ise ChatGPT Professional açıklandı.

Ücretli Versiyonu Geliyor!

ChatGPT Professional adı verildiği iddia edilen sürümden OpenAI’ın para kazanması kolaylaşacak. Şirket, kullanıma sunduğu bir form aracılığıyla bir şimdilik ChatGPT Professional’ın fiyatını belirlemeye çalışıyor ve bu sebeple birçok soru yöneltiyor.

ChatGPT Professional, normal sürümden farklı olarak herhangi bir kısıtlamadan kullanılabilecek. OpenAI, bekleme listesi formunu dolduranların ChatGPT Professional pilot uygulaması için seçilebileceğini, ancak programın deneysel aşamada olduğunu ve "şu anda" geniş çapta kullanıma sunulmayacağını belirtiyor.

ChatGPT sadece yetenekleriyle değil başarısıyla da OpenAI için bir reklam kampanyası haline geldi. Her gün milyonlarca kullanıcı ChatGPT aracılığıyla yazdığı makaleleri sosyal medya üzerinden paylaşıyor. Ayrıca Microsoft’un OpenAI’a 10 milyar dolar değerinde bir yatırım yapacağı ve  ChatGPT'nin arkasındaki yapay zekayı Office paketine ve Bing'e dahil edeceği iddia ediliyor.

Tüm bu gelişmelerin yanı sıra ChatGPT'nin yasaklanması da söz konusu olabilir. Çünkü bazı okullarda öğrencilerin ödevlerini ChatGPT'ye yaptırdığı tespit edildi ve bazı okullarda kullanımı resmen yasaklanmıştı.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.