Öğrenci Kariyeri Banner

Microsoft Çalışanları İçin Yeni Düzenleme Yapacağını Duyurdu!

Microsoft Çalışanları İçin Yeni Düzenleme Yapacağını Duyurdu!

Microsoft, ABD'deki tam zamanlı çalışan tüm personeli için sınırsız izin uygulaması başlattığını duyurdu. Ayrıca çalışanlara, bugüne dek kullanılmayan izinlerin parası da verileceği belirtildi.

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft ile ilgili dikkat çeken bir yenilik yaşandı. Şirketin İnsan Kaynakları biriminden sorumlu olan Kathleen Hogan, çalışanlara bir e-posta gönderdi ve Microsoft'un bundan sonra çalışanlarına sınırsız izin hakkı tanıyacağını duyurdu. Bu kuralın sadece ABD'deki tam zamanlı Microsoft çalışanları için geçerli olacağı belirtildi.

Nisan Ayında İzin Paraları Yatırılacak!

"İhtiyari izin" olarak isimlendirilen yeni sistemde, Microsoft çalışanlarının izin takibi yapmalarına gerek kalmamış olacak. Dileyen çalışan, dilediği zaman izne çıkabilecek. Üstelik bununla birlikte 10 günlük iş seyahati izni, ölüm izni, akıl sağlığı izni, hastalık izni ve jüri görevi izni de verilecek. Bugüne dek izinlerini biriktiren çalışanlar ise nisan ayında bu izinlerin parasını alabilecekler.

Kathleen Hogan, düzenin değiştiğini ve sınırsız izin hakkının doğal bir durum olduğunu söyledi. Kathleen Hogan, The Verge tarafından ortaya çıkarılan e-postada dikkat çeken bir çıkış yapıyor. "İşlerimizi nasıl, ne zaman ve nerede yaptığımız önemli ölçüde değişti." diyen Microsoft yöneticisi, sınırsız izin kararının şirket politikalarındaki esnemeden kaynaklandığını ve bunun çok normal olduğunu ifade ediyor.

Microsoft Türkiye bünyesinde tam zamanlı çalışanlar sınırsız izin kapsamında değil. Çünkü sınırsız izin uygulaması, ancak ülkelerin yasalarına uygun olması durumunda hayata geçirilebiliyor.

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.