Öğrenci Kariyeri Banner

AKOM'dan İstanbul'da Yaşayanlar İçin Kritik Son Dakika Uyarısı!

AKOM'dan İstanbul'da Yaşayanlar İçin Kritik Son Dakika Uyarısı!

AKOM pazar günü sabah saatlerinden itibaren İstanbul'da yoğun kar yağışı yaşanacağını duyurdu. AKOM, vatandaşları yağış ve don olaylarına karşı uyardı.

Pazar günü sabah saatlerinden itibaren Sibirya kökenli soğuk bir havanın etkisine girecek İstanbul’da, Perşembe gününe kadar aralıklarla kar yağışı bekleniyor. İBB AKOM, sürücüleri ve yayaları muhtemel yağışı ile don olaylarına karşı dikkatli olmaları için uyardı.

Kuvvetli Kar Yağışı Bekleniyor!

İBB AKOM verilerine göre, soğuk hava kuzeyli rüzgarları 60-80km/s hızla fırtına şeklinde esmesiyle şehre giriş yapacak. Soğuk hava nedeni ile hâlihazırda 5-7°C’ler civarında seyreden sıcaklıklar kar değerlerine (-1, 3°C) gerileyecek. Soğuk hava ve fırtınanın beraberinde, il genelinde karla karışık yağmur ve kuvvetli kar yağışı yaşanması bekleniyor. 

Pazar sabah saatlerinden itibaren şehir merkezinde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde görülmesi beklenen yağışların kuzey ve yüksek kesimlerde (Çatalca, Arnavutköy, Çekmeköy, Beykoz, Şile, Aydos vb.) kar şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Yağışlar öğle saatlerinden sonra il genelinde fırtına ile birlikte yer yer kuvvetli kar şeklinde etkili olmaya devam edecek.

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.