Öğrenci Kariyeri Banner

Çalışanlarının Ruh Hallerini Artık Yöneticileri Görebilecek

Çalışanlarının Ruh Hallerini Artık Yöneticileri Görebilecek

Silikon bileklik şeklinde üretilen bu cihaz, ilk bakışta nabzı ölçen bilekliklere benzetiliyor

Moodbeam isimli cihaz yöneticilerin çalışanlarının fiziksel değil ruhsal sağlıklarını görmeleri için özel olarak dizayn edildi. Mobil uygulama ve web ara yüzüne bağlanan bu cihazda biri sarı diğeri mavi iki düğme bulunuyor. Yöneticiye mesaj gönderen bu düğmelerden sarı olan mutlu, mavi olan üzgün olunduğunu işaret ediyor.

moodbeam

Sistem, koronavirüs salgınında evden çalışan personelin ruh sağlığını izlemek isteyen şirketlerin kullanımı için geliştirildi

Yöneticiler, önlerindeki panelde internet üzerinden tüm hafta boyunca çalışanların ruh halini görebiliyor. Sistemde ruh halini bildiren personelin kimliği görülebiliyor. Bu uygulamayı kullanan işletmelerde personellere herhangi bir zorunluluk getirilmemiş.

Moodbeam'in kurucularından Christina Colmer McHugh, sistemin bir boşluğu dolduracağını belirterek "İşletmeler, artık fiziksel olarak çalışanların ruh halini göremiyor. Ama bu sistemle bir yönetici, telefonunu kaldırmadan 500 kişiye birden 'İyi misiniz?' diye sorabiliyor" diyor.

McHugh, Moodbeam fikrini okulda sorunlar yaşayan kızıyla ilişkisinden esinlenerek geliştirdiğini belirterek, çocuğunun kendisine nasıl hissettiğini bildirecek bir yol bulmak istediğini anlatıyor.

Çocukların, özellikle de ergenlik yaşındaki çocukların bir düğmeye basarak ebeveynlerine nasıl hissettiklerini söyleme fikrine karşı çıkacaklarını düşündüklerini belirten Christina Colmer McHugh, şöyle devam ediyor:

"Çalışanlar patronlarına nasıl hissettiklerini bu yolla söyleme fikrine nasıl bakar diye düşündük ve çoğunun buna olumlu baktığını gördük. Yaptığımız denemelerden sonra kimliklerin gizli kalması yerine açık olmasına karar verdik. Çünkü insanlar kimliklerinin belli olmasını istiyor" dedi.

Moodbeam


Gökçe Öztürk

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Gökçe Öztürk..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.