Öğrenci Kariyeri Banner

Bu Dünyadan Bir Steve Jobs Geçti

Bu Dünyadan Bir Steve Jobs Geçti

Bugün herkes tarafından tanınan Steve Jobs’un hayatını hiç merak etmiş miydiniz? Girişimciliği merak eden veya girişimci olmak isteyenler, bu yazı tam size göre!

Steve Jobs’un Hayatı

Bu Dünyadan Bir Steve Jobs Geçti

Steve Jobs, 24 Şubat 1955’te Wisconsin’de doğdu. Doğumundan 1 hafta sonra eğitimli bir aileye evlatlık verildi. Annesi Clara Jobs, babası da Paul Jobs olmuştu. Liseyi Kaliforniya Cupertino’da okudu. Lise eğitiminden sonra Reed College’da üniversite eğitimine başlayan Jobs, ailesine yük olduğunu düşündüğü için üniversite eğitimini yarıda bıraktı. Bıraktı ama hala istediği derslere girmeye devam etti. Kendi isteğiyle girdiği bu dersler aracılığıyla iyi bir kaligrafi dersi alan Jobs, yaratıcılığını kaligrafiye borçlu olduğunu söylüyor.

Çeşitli firmalarda çalışan Steve Jobs, 1978’de Wozniak ile Apple adındaki firmayı kurdu. Hızlı bir yükseliş gösteren Apple şirketine yatırımcı da alındı. 1984’te firmanın gelirlerindeki düşüş ve sorunlar sebebiyle 1985 yılında Jobs kurduğu firmadan kovuldu.

Kovulmasının ardından kendi şirketini kuran Jobs, istediği ilgiyi yakalayamadı. Kurduğu şirket lüks bir yapıydı. 1996 yılında Jobs’un kurduğu Next firması 429 milyon dolara Apple’a satıldı. Bu sayede Jobs, bir bakıma Apple’a yeniden dönmüş oldu. Onun gelişiyle firma tekrardan yükselişe geçti.

Günümüz teknolojisine yaptığı katkılarla dünyaya damga vuran Steve Jobs, 2011 yılında yaşadığı sağlık sorunları sebebiyle aramızdan ayrıldı.

 

Dünyayı değiştirenler ancak bunu yapabileceklerini düşünecek kadar çılgın olan insanlardır. – Steve Jobs

 

Özgün İçerik


Yağız Çakmak

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Yağız Çakmak..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.