Öğrenci Kariyeri Banner

Bu 3 Prensip ile Hayalinizi Hedefinize Dönüştürün!

Bu 3 Prensip ile Hayalinizi Hedefinize Dönüştürün!

Zengin olmak istiyorum, büyük başarılar elde etmek istiyorum, zamanımı verimli kullanmak istiyorum... Lakin sonuç alamıyorum, neden?

Çünkü yalnızca hayal kuruyorum! Dünya tarihinde kimse hayaline ulaşamamıştır bugüne kadar, vardıkları yer hedefledikleri noktalardır. Bugün hayallerimizin yerine hedeflerimizi koymak için üç temel prensibi öğreneceğiz!

 

1.Hayallerinizi parçalayın!

“Bu yıl 10.000 lira biriktireceğim!” yerine, “Bu sene Netflix ve Spotify üyeliklerimi dondurup onlar için ayırdığım parayla küçük hisse alım-satımları gerçekleştireceğim. Aylık kazancım x lira olacak.” gibi gerçekçi ve spesifik hedefler koyun kendinize. Bu hedefinize yıl sonunda ulaşabilmeniz için aylık ve haftalık olarak hangi aşamada olmanız gerektiğini belirleyin. Örneğin hedefiniz senede 52 kitap okumaksa, her hafta bir kitap okuyup okumadığınızı kontrol etmelisiniz. Yani sonucu yıl sonunda belli olacak tek bir hedef yerine, daha fazla kontrol noktasına sahip bölünmüş bir hedef tercih edin.

 Unutmayın ki Super Mario’nun Prenses’i kurtarma görevinde bile 85 kontrol noktasından geçtik! Eğer bize 85 kez ilerlediğimiz vurgulanmasaydı acaba kaçımız sonuna kadar giderdik?

2.Sadece Yapılacaklar Listesi YAPMAYIN!

 Her gece yatmadan önce ertesi gün için “Yapmam Gerekenler” listesi çıkarın. Ertesi gece ise “Yaptıklarım” listenizi hemen karşısına yazın. Yaptıklarınız arasında hedeflerinize zıt düşen şeyler varsa, üç saat sosyal medyada zaman harcamak gibi, kendinize eksi puan verin. Olumlu davranışlarınız içinse pek tabii artı puanlama yapın. Ajandanızdaki bu küçük değişiklikle alışkanlık geliştirmek çok daha kolay olacak! Zamanla daha gerçekçi planlamalar yapabileceksiniz. Ayrıca eksik yönlerinizi de görüp kendi kendinizi iyileştirebileceksiniz.

3.Eyleme Geçin!

 Söylediğiniz şey değil yaptığınız şeysiniz. Bu yüzden hareketleriniz hayallerinizin birer yansıması olmalı. Gelecek yıla kadar bir kitap çıkarmak isteyen biriyseniz, unutmayın ki her gün yüzlerce kelime yazmadığınız sürece yıl sonunda sahip olduğunuz sıfat “yazar” değil “hayalperest” olur.  Hayalle hedef arasındaki fark eylemdir. 2021 için hayaller değil hedefler belirlediğinize göre, adım atın.

 

 Umarım gelecek sene bugün hepiniz vardığı noktadan mutlu insanlar olursunuz. Hayallerinizin hedeflere, hedeflerinizin gerçeklere dönüştüğü bir yıl dilerim!


Yağmur  Aydemir

Content Writer

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.