Öğrenci Kariyeri Banner

İlber Ortaylı'nın Görmeden Ölmeyin Dediği 5 Şehir!

İlber Ortaylı'nın Görmeden Ölmeyin Dediği 5 Şehir!

Ülkemizin en değerli tarihçilerinden biri olan İlber Ortaylı, gençler için sık sık yön gösteren ve geleceğe ışık tutan önerilerde bulunuyor. Yaşamı boyunca dünyanın birçok ülkesine ve şehirlerine ziyaretler gerçekleştiren Ortaylı, mutlaka ziyaret edilmesi gereken 5 şehri açıkladı.

İşte İlber Ortaylı'nın Görmeden Ölmeyin Dediği 5 Şehir:

Buhara

Özbekistan'da bulunan Buhara şehri, Orta Asya'nın en eski yerleşim yerlerinden biri olma özelliğine sahip. Şimdiye kadar gerçekleştirilen arkeolojik çalışmalar şehrin tarihinin en az 2 bin 500 yıl civarında olduğunu ortaya çıkarıyor. 

Semerkant

Özbekistan'da bulunan Semekant da tıpkı Buhara gibi 2 bin 500 sene öncesine dayanan tarihiyle dünyanın en eski şehirleri arasında yer alıyor. İpek Yolu'nun önemli bir kavşağında yer almasından dolayı tarih boyunca siyasi, ekonomik ve kültürel açıdan önemli bir yerleşim yeri olma özelliğine sahip.

Kudüs

En eski şehirlerden biri olan Kudüs, dünyanın en eski şehirleri arasında yer alıyor.

Floransa

Kuzey İtalya’daki Toscana bölgesinin başkenti olan Floransa, Leonardo Da Vinci, Michelangelo, Macchiaveli, Donatelo ve Dante gibi önemli sanat ve bilim insanlarını dünyaya kazandırmıştır. Floransa, sanatın ve Rönesans'ın şehri olarak gösterilmektedir.

Roma

Roma, İtalya'nın en kalabalık şehri olmasını yanı sıra Avrupa'nın en geniş yüzeye sahip başkentleri arasında yer almaktadır. Avrupa’nın en önemli tarih, kültür ve sanat merkezlerinden Roma, dünyayı tanımak ve insanlığı keşfetmek isteyen herkesin mutlaka ziyaret etmesi gereken şehirlerden biri olarak gösterilmektedir.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.