Öğrenci Kariyeri Banner

Bir Solukta İzleyebileceğiniz Birbirinden Keyifli Mini Diziler!

Bir Solukta İzleyebileceğiniz Birbirinden Keyifli Mini Diziler!

Türkiye'de en çok kullanılan dijital yayın platformları arasında yer alan Netflix'te birbirinden keyifli, yerli ve yabancı yapımlar yer alıyor. Bunlar arasında izlemesi oldukça keyifli mini diziler ve belgeseller dikkat çekiyor.

Biz de sizler için bir solukta izleyebileceğiniz mini dizileri derledik.

1- Eczacı


Bir eczacının, oğlunun uyuşturucu bağımlılığından kaynaklı öldürülmesinin ardından suçluları ortaya çıkarma hikayesini ele alıyor. Bu mini belgesel dizisinde her karakterin hikayesi 4 bölümden oluşuyor. 

2. When They See Us


Gerçek hikayeden uyarlanan mini dizi Central Park’ta bir kadına yapılan saldırıdan dolayı haksız yere suçlanan beş siyahi genci konu alıyor. Gençlerin aileleri ile birlikte toplum ve güç sahiplerinden onlara yapılan haksız suçlamalara karşı 25 yıllık savaşlarına değiniyor. 4 bölümde sorguları ve aklanmalarını da içinde barındıran When They See Us, gerçek olaylardan uyarlanmış kurgusuyla tek solukta bitireceğiniz yapımalar arasında yer alıyor.

3. Mutlu Hapishane


Michael Jackson’ın Thriller şarkısına yaptıkları dans gösterisi ile popüler olan bir hapishaneyi anlatmaktadır. 5 bölümlük dizide hapishane koşulları ve mahkumların yaşamlarına da değinerek, suçların arasında insanların dans ile nasıl rehabilite olduklarını gösteren farklı bir konuyu ele almaktadır.

4. Flint Town

Polislerin kişisel yaşamlarına da yer vererek düzenlenen farklı bir Netflix mini dizisinde bir kasabadaki suçların ve umutsuzluğun çoğalmasını ele alıyor. 8 bölümlük dizi Flint kasabasındaki polislerin mesleklerinde yaşadıkları zorlukları anlatıyor.

5. Unorthodox

4 bölümlük mini dizi ona dayatılan kurallardan ve zorunlu evlilikten kaçarak Berlin’de yeni bir hayat kurmaya çalışan genç bir kızı merkeze alıyor. Yardım ile kaçmayı başarmasına rağmen geçmişi de onun izini sürmeyi başarıyor. 

6. Yüksek Dozda Bir Skandal


Dizi, iki kimyagerin uyuşturucu suçuna bulaşmasını konu alıyor. 4 bölümlük dizide aynı zamanda bağımlı da olan kimyagerlerin mesleklerini kötüye kullanmaları mahkeme süreçleriyle birlikte anlatılıyor.

7. Kaplan Kral


Gerçek olaylardan esinlenilen 7 bölümlük mini dizi, büyük kedileri seven bir suçlunun hayatından kesitleri ele alıyor.

8. Self Made


Başrolünde “Help” filmindeki rolüyle hatırladığımız Oscar ödüllü oyuncu Octavia Spencer’ın yer aldığı dört bölümlük mini dizi, bir kadının başarı hikayesini anlatıyor. Mini dizi, saç ürünü sayesinde kendini çamaşırcılıktan milyonere yükselten ilk siyahi kadın olarak tarihe geçmiş Madame C. J. Walker’ın, hedefine giden zorlu yolcuğunu anlatıyor. Aynı zamanda dönemin kölelik, ırkçılık ve kadınlara karşı adaletsizliğine de değiniyor.

9. The English Game

The English Game, bir futbol takımı üzerinden sosyal ayrımcılığı anlatan sürükleyici 6 bölümlük mini bir dizi. İngiliz futbolunun tarihini, alt ve üst sınıflar arasındaki sosyal duruşu anlatıyor. 

10. Vahşi Kırlar


Vahşi Kırlar, bir Hintli guru ve etrafında toplanan insanların Amerika’da yaşadıklarını, suçlamaları, saldırıları ve silahlanmaları anlatıyor. 6 bölümlük mini dizide 1981 yıllarında gerçekleşen olaylar o dönemde grubun içinde yer alan kişilerin anlattıklarıyla aktarılıyor.

 

Kaynak


Damla Taşkın

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Damla Taşkın..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.