Öğrenci Kariyeri Banner

Türkiye'de 2022 Yılında En Çok İzlenen Filmler Açıklandı!

Türkiye'de 2022 Yılında En Çok İzlenen Filmler Açıklandı!

2022 yılı geride kalırken Box Office Türkiye'de bu yıl en çok izlenen filmlerin listesini hazırladı. Listenin birinci sırasında ünlü arabesk sanatçısı Bergen'in hayatının ele alındığı Bergen filmi yer alıyor. 

İşte 2022 Türkiye'de En Çok İzlenen Filmler:

Bergen

Bergen'in hayatının ele alındığı yapım, Marvel filmleri ve Avatar 2 gibi yabancı yapımları geride bırakarak Türkiye'de en çok izlenen film oldu. 2022 yılında toplamda 5.484.798 kişi tarafından seyredilen film, 160 milyon TL hasılat yaptı.

Kesişme - İyi Ki Varsın Eren

Trabzon'da teröristlerle çıkan çatışma sonucu şehit olan genç Eren Bülbül'ün hikayesi, TRT ve Dijital Sanatlar iş birliğiyle 1 Ocak 2022 tarihinde beyaz perdeye aktarıldı. 2.327.920 kişi tarafından izlenen film, 53 milyon TL'lik hasılatla ikinci sırada bulunuyor.

Doktor Strange Çoklu Evrenler Çılgınlığında

Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında, eski ve yeni mistik müttefiklerinin yardımıyla bilinmeyene yolculuk eden Doktor Strange'in macerlarını konu ediyor. Yapım, 2022'de Türkiye'de en çok izlenen filmler arasında 3'üncü sırada yer alıyor.

Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü

Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü, tanrıları yok etmeye and içen Gorr the God Butcher'a karşı zorlu bir mücadeleye girişen Thor'un hikayesini konu ediyor. Film en çok izlenenlerde dördüncü sırada.

Minyonlar 2: Gru'nun Yükselişi

Minyonlar 2: Gru'nun Yükselişi, intikam almak için zorlu bir maceraya atılan Stuart, Kevin, Bob ve Gru'nun hikayesini konu ediyor.

Aslan Hürkuş Kayıp Elmas

Uçak mühendisi olma hayali kuran küçük bir çocuk olan Aslan'ın canlanabilen Hürkuş ismindeki uçağıyla yaşadığı maceraları anlatan animasyon filmi, 1.126.933 seyirciye ulaşarak 27 milyon TL hasılat kazandı.

Avatar: Suyun Yolu

Avatar serisinin 2009 yılında küresel bir fenomen haline gelen devam halkası; bu defa James Cameron'un yaratmış olduğu öykü evreninin hem kökenlerine iniyor hem de sınırlarını genişletmeyi hedefliyor.

Aslan Hürkuş Görevimiz Gökbey

Aslan Hürkuş  hikayesinin devamı olarak 21 Ekim 2022'de sinemalarda yerini alan Aslan Hürkuş,  ikilinin dost canlısı bir helikopter olan Gökbey'i kurtarmak için giriştiği zorlu görevi anlatıyor. Başarılı animasyon filmi, 891.326 izleyiciyle 43 milyon TL hasılat elde etti.

Çakallarla Dans 6

Çakallarla Dans'ın devam filmi olan Çakallarla Dans 6, 2 Aralık 2022 tarihinde çıkmasına rağmen Türkiye'nin en çok izlenen filmleri arasında yer alıyor. 4 hafta içerisinde 693.322 izleyiciye ulaşmayı başaran Çakallarla Dans 6, ekibin yurt dışı macerlarını anlatıyor. Filmin şimdiye kadar olan toplam geliri ise 40 milyon TL.

The Batman

The Batman, suçluların kalplerine korku salan Batman'in Riddler isimli bir seri katille mücadelesini konu ediyor.

Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok

Örümcek-Adam Eve Dönüş Yok, kimliği açığa Örümcek-Adam'ın, sırrını geri vermesi için Doktor Strange'den yardım istemesiyle birlikte yaşananları konu ediyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.