Öğrenci Kariyeri Banner

Bill Gates, Yapay Zekanın Yok Edeceği Mesleği Açıkladı!

Bill Gates, Yapay Zekanın Yok Edeceği Mesleği Açıkladı!

Teknoloji devi Microsoft'un kurucusu Bill Gates, yapay zekanın eğitim sistemini kökünden değiştirerek ilkokul öğretmenlerine gerek kalmayacağını söyledi.

Hayatımızın neredeyse her alanında kendine yer edinen yapay zekayla ilgili olumlu fikirler olduğu kadar olumsuz düşünceler de mevcut. Yaşamımızı kolaylaştırması ve bilgi sağlaması açından büyük bir kesimin memnuniyetle hayatına dahil ettiği yapay zekayla ilgili en çok endişe duyulan konulardan biri de, meslekleri hızla yok edebilecek olması.

18 Ayda Okuma Yazma Öğretecek!

Teknoloji devi Microsoft da yapay zeka konusuna ağırlık vererek ChatGPT’nin yaratıcısı olan OpenAI’ye yatırım yapmıştı. Konuya ilişkin çalışmalarını yürüten Microsoft’un kurucusu Bill Gates yeni açıklamalar yapmaya devam ediyor. Son yaptığı açıklamay ise oldukça dikkat çekici. Gates, eğitim sistemini kökünden değiştirecek bir atılımdan bahsetti. 

CNBC yayınında açıklamalarda bulunan Bill Gates, yapay zeka teknolojilerinin çocukların 18 ay içinde okumayı öğrenmelerine ve yazma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olma yolunda ilerlediğini ifade etti. Bu durum ise bazı kaynaklarda “artık ilkokul öğretmenlerine gerek kalmayacak” olarak kaydedildi.

Ancak konuyla ilgili uzmanlardan farklı yorumlar geliyor. Uzmanlar, ilkokul olarak adlandırılan sürecin 3 okul yılı sürdüğünü ve bu dönemlerde okuma yazma dışında diğer hayati bilgilerinde verildiğini ifade etti. Bir okul yılının 9 ay sürdüğü düşünüldüğünde bu tarz bir platformun sadece okuma yazmayı 2 okul yılında öğreteceği ve bu yüzden sistemin şu an için verimsiz olduğu vurgulandı.

Aynı zamanda hayatla yeni tanışan küçük çocukların sisteme sorularını nasıl ileteceklerinin de belirsiz olduğunun da altı çizildi.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.