Öğrenci Kariyeri Banner

Bill Gates'in En Sevdiği 5 Kitap!

Bill Gates'in En Sevdiği 5 Kitap!

Microsoft'un kurucusu ve dünyanın en zengin insanları arasında yer alan Bill Gates, şimdiye kadar okuduğu tüm kitaplar arasında en sevdiği ve gelişimine en çok katkı sağladığını söylediği 5 kitabı açıkladı.

Bill Gates, her ne kadar sık sık komplo teorileriyle anılan melek yüzlü bir şeytan olarak anılsa da kendisi Gates Vakfı ile milyonlarca insan için yardım topluyor. Aynı zamanda sıkı bir kitap okuyucusu olan Gates, GatesNotes isimli internet sitesinde ve YouTube kanalında düzenli olarak takipçileriyle kitap önerileri paylaşıyor.

İşte Bill Gates’in En Sevdiği 5 Kitap:

Stranger in a Strange Land - Robert A. Heinlein (Yaban Diyarlarda Yabancı)

Amerikalı yazar Robert A. Heinlein'ın 1961 tarihli bilimkurgu romanı olan kitap; Mars'ta doğan ve Marslılar tarafından büyütülen bir insan olan Valentine Michael Smith'in erken yetişkinlik çağında Dünya'ya gelişini ve dünya kültürü ile etkileşimini anlatıyor.

Surrender: 40 Songs One Story- Bono (Teslimiyet: 40 Şarkı Bir Hikâye)

Dünyaca ünlü şarkıcı söz yazarı ve U2'nun solisti Bono'nun yazdığı bu kitap, yaşadığı olağanüstü hayatı, karşılaştığı zorlukları ve onu şekillendirip ayakta tutan arkadaşlarını ve ailesini anlattığı, bu olayların şarkılarına nasıl yansıdığını açıkladığı anı kitabıdır.

Team of Rivals: The Political Genius of Abraham Lincoln - Doris Kearns Goodwin

Team of Rivals: The Political Genius of Abraham Lincoln, ABD'nin en ünlü başkanlarından olan Abraham Lincoln'ün beklenmedik başkanlığı ve sonrasında eski düşmanlarından oluşan bakanlık kabinesine karşı verdiği adalet savaşını anlatan, politik bir eserdir.

The Inner Game of Tennis - Timothy Gallwey (Tenisin İçsel Oyunları)

Büyük bir tenis hayranı olan Bill Gates'in en sevdiği kitaplar arasında yer alan bu kitap, tenis sporu dışında hayatın pek çok alanında performansınızı doruğa çıkarmanın ipuçlarını veriyor.

Mendeleyev's Dream: The Quest for the Elements - Paul Strathern (Mendeleyev’in Rüyası: Elementlerin Arayışı)

Kimya alanındaki en büyük buluşlardan birisi olan Periyodik Tabloyu bulan Dmitri Mendeleyev'in bu tablo fikrini rüyasında görmesini konu alan kitap, antik felsefelerden tutun da orta çağ simyasına kadar pek çok konuya değiniyor ve tarihsel gerçeklerle destekleniyor.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.