Öğrenci Kariyeri Banner

Bilim Dünyasının Parlayan Yıldızı Stephen Hawking’in Hayat Dersi Niteliğinde 8 Sözü

Bilim Dünyasının Parlayan Yıldızı Stephen Hawking’in Hayat Dersi Niteliğinde 8 Sözü

Bilim dünyası geçmişten günümüze yaptıkları çalışmaları, keşifleri ile çoğu insanın  gıpta ile bakmasını sağlıyor ve aynı zamanda bilime özendiriyor.Tabi başarılı yaşam hikayesi olan bilim insanları da buna katkı sağlıyor.Bu isimlerin başında bilim dünyasının parlayan yıldızı Stephen Hawking geliyor.

Peki Stephen Hawking Kimdir?

İngiliz fizikçi, evrenbilimci, astronom, teorisyen ve yazar Prof. Dr. Stephen Hawking, 8 Ocak 1942 yılında doğdu. 8 yaşındayken Londra'dan 20 mil uzaktaki St Albans'a gitti. 11 yaşında St Albans okuluna kayıt oldu. Buradan mezun olduktan sonra babasının eski okulu Oxford Üniversitesi kolejine devam etti. Babasının tıpla ilgilenmesini istemesine karşın, o matematiği seviyordu. Fakat okulun matematik bölümü mevcut değildi. Bu yüzden onun yerine fizik öğrenimi görmeye başladı. Üç yıl sonra doğa bilimlerinde birinci sınıf onur madalyasıyla ödüllendirildi. Hawking daha sonra kozmoloji (evrenbilim) üzerine çalışmak üzere Cambridge'e gitti. O zamanlar Oxford'da evren bilimi üzerine çalışma yoktu. Cambridge'de danışman olarak Fred Hoyle'u istemesine karşın Dennis Sciamaatanmıştı. Doktorasını aldıktan sonra ilk önce araştırma asistanı, daha sonra Gonville and Caius College'de profesör asistanı oldu.
Stephen Hawking 1960'ların başında 21 yaşındayken tedavisi olmayan Amyotrofik lateral skleroz (ALS) hastalığına yakalandı. Motor nöronların zamanla yüzde seksenini öldürerek sinir sistemini felç eden; ancak beynin zihinsel faaliyetlerine dokunmayan bu hastalık, Hawking'i tekerlekli sandalyede yaşamaya mahkûm etti. Ünlü bilim insanı, 1985 yılından bu yana sesini de yitirmiş olduğu için, koltuğuna yerleştirilmiş, yazıları sese dönüştürebilen bilgisayarı sayesinde insanlarla iletişim kurabiliyordu.Bilimsel araştırmaları 40'ın üzerinde dünya diline çevrilen Stephen Hawking, bilim çevrelerinde Albert Einstein'dan sonraki en büyük dahi olarak görülmektedir.

Parlak bir zekaya sahip olan Hawking’in  ufkunuzu genişletecek 8 sözünü kendi yaşamınıza harmanlayıp ders çıkarmanız için derledik.

İşte Stephan Hawking’in Ders Çıkarılacak 8 Sözü:

1- “Hayat ne kadar zor görünürse görünsün, her zaman başarabileceğiniz birçok şey vardır”

 

 2- “Kadere inanıp hiçbir şeyin değiştirilemeyeceğini savunan insanlar bile karşıdan karşıya geçerken etrafına bakıyor.”

 

3- "Biz, oldukça ortalama bir yıldızın ufak bir gezegenindeki gelişmiş maymun türleriyiz. Fakat evreni anlayabiliyoruz. İşte bu bizi çok özel kılıyor."

 

4- “Bir, ayaklarınız altına değil, yıldızlara bakmayı unutmayın. İki, çalışmayı asla bırakmayın. Çalışmak size bir anlam ve amaç verir, bunlarsız bir hayat boştur. Üç, eğer aşkı bulacak kadar şanslıysanız, onun da olduğunu hatırlayın ve başınızdan atmayın.”

 

5- “Kusurluluk olmasaydı, ben ve siz varolamazdınız”

 

 

6- “Birisi bir daha size hata yapmanızdan şikayetçi olursa, ona bunun iyi bir şey olabileceğini söyleyin. ‘Ne sen, ne ben hatasız bir şekilde varoluruz.’ deyin.”

 

7- “Hiçbir fikrim yok. I.Q. seviyesiyle övünen insanlar zavallıdır.”

 

8- “Sessiz insanlar en gürültülü zihinlere sahiptir.”

 

 

Özgün İçerik 


Rumeysa İrmak

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Rumeysa İrmak ..

1 Yorum

  • Vehbi (KINGENTLEMAN) Nama

    Yazılarınızın içeriği ve kalitesi gerçekten takdire şayan olduğunu belirtmek isterim. Sizi takdir ederim ☺️ 👏

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.