Öğrenci Kariyeri Banner

BBC Film Eleştirmenleri Tarafından Seçilen 2021 Yılının Şimdiye Kadarki En İyi 8 Filmi

BBC Film Eleştirmenleri Tarafından Seçilen 2021 Yılının Şimdiye Kadarki En İyi 8 Filmi

BBC kültür ekibinin film eleştirmenlerinden Nicholas Barber ve Caryn James; içerisinde Nomadland, Another Round ve Minari gibi filmlerin olduğu yılın öne çıkan yapımlarını sizler için seçiyor.

Judas and the Black Messiah

Judas and the Black Messiah

Judas and the Black Messiah, Black Panther Party liderlerinden olan Fred Hampton'un gerçek hayat hikayesini anlatıyor. Fred Hampton adında aktivist olan bir genç, siyah topluluğunun özgürlüğünü kazanması ve siyahların katledilmesine son vermek için savaşan Black Panther Party başkanlarından biri olur. Başkan Fred, bir nesle ayaklanmaları ve baskıların karşısında olması için ilham kaynağı olur. Bu sırada hapis cezasına çarptırılan William O'Neal’a FBI bir anlaşma teklif eder. FBI, William’ın Fred’in partisini sızıp içeriden bilgi vermesi karşılığında ona özgürlük vaat eder. Anlaşmayı kabul eden William, yavaş yavaş Fred Hampton’un sonunu hazırlar.

 

Minari

Minari

Minari, kırsal bir bölgeye taşınan bir ailenin hayatına odaklanıyor. 1980’li yıllarda 7 yaşındaki Kore kökenli Amerikalı David, babası Jacob’un isteği üzerine annesi ve kardeşi ile birlikte Arkansas’ta kırsal bir bölgeye taşınır. Aile, burada yeni bir çevre ve yaşam tarzı ile karşı karşıya kalır. David’in annesi Monica, hiçliğin ortasındaki bu mobil evde yaşamaktan dolayı korkulara kapılırken, David ve kız kardeşi yeni hayatlarından epey sıkılır. Bu sırada aileye, onlarla birlikte yaşamak için Kore’den gelen büyükanne de katılır. Jakob, dokunulmamış toprakta bir çiftlik yaratmaya çalışırken, ailesini ve evliliğini tehlikeye atmaya başlar.

 

Raya and The Last Dragon

Raya and The Last Dragon

Yıllar öncesinde dünyanı dört bir yanında ejderhalar bulunurdu. Ancak şimdi sadece Sisu adında bir ejderhanın var olduğu düşünülmektedir. Raya adında bir savaşçı, Lumandra olarak bilinen bir yerde bulunduğu düşünülen ejderhayı bulmak için macera dolu bir yolculuğa koyulur.

 

Nomadland

Nomadland

60’lı yaşlarında olan Fern, Nevada kırsalında yaşamaktadır. Şehirdeki ekonomik çöküşten etkilenen Fern, neredeyse tüm eşyalarının kaybeder. Bu durumun ardından Fern, minibüsünü bir karavan haline getirip, modern bir göçebe olarak yola koyulur.

 

French Exit

French Exit

Genç bir kadın olan Frances Price, Manhattan’da yaşar. Kendisine kalan miras sayesinde sosyeteye giren Frances’in hayatı servetini kaybetmesiyle altüst olur. Mirasını boşa harcayan Frances, sahip olduğu son malını paraya çevirdikten sonra şaşalı hayatını ardında bırakarak oğlu ve kedisi ile Paris’te küçük bir daireye taşınır.

 

Supernova

Supernova

Sam ve Tusker, birbirlerini 20 yıldır tanıyan iki arkadaştır. Tusker’a bunama teşhisi konulduğunda, sahip oldukları en değerli şeyin birlikte geçirdikleri zaman olduğunu fark ederler. Eski karavanları ile yola çıkıp İngiltere’yi dolaşmaya karar veren Sam ve Tusker, arkadaşlarını, ailelerini ziyaret ederek geçmişe bir yolculuk yapar.

 

Night of the Kings

Night of the Kings

Genç bir adam, tutukluların yönettiği bir hapishane olan La Maca’ya gönderilir. Kızıl ay tam tepedeyken genç adam, liderleri tarafından ‘Romalı’ olarak belirlenir ve diğer mahkumlara hikaye anlatmakla görevlendirilir.

 

Another Round

Another Round

Martin, kendisini yorgun ve yaşlı hisseden bir lise öğretmenidir. Evliliğinde sorunlar yaşayan Martin’in iş hayatı da pek yolunda gitmez. Martin’in öğrencileri ve velileri, not ortalamalarının artması için onun sözleşmesini iptal etmesini ister. Belirli seviyede tüketilen alkolün, zihni dünyaya açtığını düşünen Martin, bir deney yapmaya karar verir. Üç öğretmen arkadaşı ile birlikte Martin, deney için her gün belirli miktarda alkol tüketmeye başlar. Sonuç başlarda gayet olumludur. Ancak bir süre sonra deney bazıları için olumsuz sonuçlar vermeye başlar.

 

 

Kaynak

 

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

7 Filmde Wes Anderson'un Harikalar Diyarı

Kitaplardan Beyazperdeye 7 Film Önerisi

Mutlaka İzlenmesi Gereken Döngü Filmleri

Gerçek Hayattan Uyarlanan En İyi 7 Film

Kitaptan Filme Uyarlanmış 5 Başyapıt #1

 


Beste  Kurt

Okuyan, sorgulayan ve gelişime açık bir endüstri mühendisi adayı.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.