Öğrenci Kariyeri Banner

Başarılı Liderlerden Kariyer Tavsiyeleri

Başarılı Liderlerden Kariyer Tavsiyeleri

Richard Branson: Başarısız olduğunuz alanlarla boşa enerji harcamayın.

 “Tüm Virgin işlerine zevkle koşturdum bu yüzden, yenilgi asla kötü bir tecrübe değildir, sadece bir öğrenme eğrisidir."

Mark Cuban: Kendinize güvenin.

 “Bu 11 yılda öğrendiğim şey, odaklanmanız ve kendinize inanmanız ve kendi yetenek ve yargınıza güvenmeniz gerektiğidir.”

Solemate Kurucusu Becca Brown: Öyleymiş gibi davran.

“Bu bir zihniyet, ruh hali, bakış açısıdır. İşinde, kariyerinde ve hayatında bazı şeyler her zaman yolunda gitmeyebilir. Başarısızlıklar ve hayal kırıklıkları olacaktır ve belki kendini aşağı çekmek için cazip gelebilir bunlar fakat, ‘öyleymiş gibi davranmak’ zorundasın. Hiç olmamış gibi. Seni alt üst etmemiş gibi. İşler yolunda gitmiş gibi.

LinkedIn Pat Wadors: Bir başlık üzerine iş tecrübesi seç.

“Kariyerine başlamak, herkes için her kariyer evresi için iyi bir şeydir. Yanal hareket alacaksın. Endüstri değiştireceksin. Aradığın başlık değilse, bu bir tecrübe ve beceridir. Bir başlık üzerine sabitlenme ya da marjinal gelişmeler üzerine.”

Jerry Seinfeld: İyi iş yapmaya odaklan, kendi reklamını yapmaya değil.

"Daha fazlasını yapmak için kendinizi teşfik etmeniz yanlış bir tavsiyedir. Bu, en kötü öneridir. En iyi tavsiye, kendi işini yapman ve başka bir şey için endişelenmemendir."

Google Amit Singh: Yükselmek için bir yana doğru git.

”Şu andayken risk alın. Bunun benim için küçük bir şans olduğunu hissedebilirdim fakat öyle hissetmedim. Oracle’de iyi bir kariyere sahiptim, bu yüzden bunu değiştirmek büyük bir şeydi.”

Öğrendiğim şu oldu: ”Bazen büyük şeyler almak için yana doğru bir hareket daha yapmak zorundasın, doğru olduğu hemen belli olmayabilir.”

Red Hat CEO Jim Whitehurst: Sürdürülebilir denge için çalış.

“Genel olarak bir iş bulman lazım ve uzun vadede sürdürebilir yaşam ritmin olabilmeli. Aile ve arkadaşlara yeterli zaman ayırabileceğin bir ritim bul, duygusal olarak memnun hisset ve işinde hala başarılı ol, çünkü iyi bir kariyer inşa etmek uzun mesafe maratonudur, sürat koşusu değil.”

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.