Öğrenci Kariyeri Banner

Barselona’da Eşsiz Güzelliğiyle Büyüleyen 5 Yer

Barselona’da Eşsiz Güzelliğiyle Büyüleyen 5 Yer

İspanya’da yer alan Barselona şehri, Katalonya özerk bölesinin başkenti olması ve içinde bulundurduğu kültürel mirasları sebebiyle pek çok kişi tarafından ziyaret ediliyor. Özellikle ünlü mimar Antoni Gaudi’nin eserlerinin yer aldığı kentte görülmesi gereken birçok önemli yer var. 

Eğitim ya da çalışmak için yurtdışına gittiğinizde ziyaret edebileceğiniz bu güzel şehirde gezebileceğiniz yerleri sizler için derledik. Yurt dışı fırsatları hakkında bilgi almak için buraya tıklayarak Orbis’in sayfasını ziyaret edebilirsiniz. 

Sagrada Familia

Bir mimar olan Antoni Gaudi’nin en büyük eseri olarak gösterilen Sagrada Familia Bazilikası, UNESCO listesinde yer alıyor. Barselona’nın simgelerinden biri olan bu bazilika, Gaudi’nin ölümünün ardından yarım kalmış olması ve 140 yıldır yapımının devam etmesi sebebiyle turisterin en çok ilgisini çeken yerlerden bir tanesi. 

Park Güell

Antoni Gaudi eseri olan Park Güell, UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alıyor. Bir konut projesi olarak planlanan ancak Gaudi’nin ölümünün ardından yarım kalan Park Güell, 1922 yılında halka açık bir parka dönüştürülmüş. Neşeli görünümü ve Gaudi’nin ünlü mozaik yapılarıyla dolu olan parkı ziyaret ettikten sonra Gaudi’nin yaşadığı evi de görebilirsiniz. 

Camp Nou Stadyumu

Barselona Futbol Kulübü’nün maçlarını oynadığı Camp Nou Stadyumu, 99 bine yakın kapasiteye sahip. Stadyumun içinde bulunan müzede ise, futbol kulübünün 100 yıllık geçmişine ait işitsel ve görsel sunumlar yer alıyor. 

La Rambla Caddesi

Katalonya Meydanı’ndan limana kadar uzanan bu caddede ünlü markaların mağazalarından hediyelik eşya dükkanlarına kadar pek çok farklı mağaza yer alıyor. Caddeye meydan tarafından girmeniz halinde Font de Canaletes, Mercat de La Boqueria, Gran Teatre del Liceu ve Kristof Kolomb Heykeli’ni görebilirsiniz.

Picasso Müzesi

Ünlü sanatçı Pablo Picasso’nun eserlerinin sergilendiği bu müze, Picasso hala hayattayken açılmış. Koleksiyonunda 3 bin 500’den fazla eserin yer aldığı müze, Picasso tarafından bir dönem ev olarak da kullanılmış. 

Barri Gothic

Gotik semt anlamına gelen Barri Gothic, Orta Çağ’dan kalma mimari eserlerle turistleri kendine çekiyor. 2000 yıllık geçmişi ile büyüleyici atmosferi olan bu Arnavut kaldırımlı sokakları gezebilir, gizemli geçitlerden oluşan labirentin sokaklarında kaybolabilirsiniz. 
 

Kaynak 12


Sıla Tanrıverdi

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Sıla Tanrıverdi..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.