Öğrenci Kariyeri Banner

Aylık Bin 965 TL Burs Yardımı Yapan Tekfen Vakfı Burs Başvuru Tarihi Açıklandı!

Aylık Bin 965 TL Burs Yardımı Yapan Tekfen Vakfı Burs Başvuru Tarihi Açıklandı!

Tekfen Vakfı, 2022 - 2023 eğitim yılı itibariyle maddi desteğe ihtiyaç duyan 550 başarılı öğrenciye karşılıksız burs verecek. 

Başvurunun temel şartı, adayların ailelerinde en fazla kazanan kişinin aylık brüt gelirinin maaş ve ikramiye dahil 11.977 TL ve altında olduğunun belgelenmesidir. Burs için başvurular 3 Ekim tarihinde başlayarak 16 Ekim'e kadar devam edecektir. Burs Kasım ayından Mayıs ayına kadar devam edecek olup her ay bin 965 TL olarak ödenecektir.

Başvuru Şartları:

  • Vakfın amacı, öğrenciyi okumakta olduğu akademik birime ilk girdiği seneden mezun edinceye kadar desteklemektir. Bu nedenle başvurularda öncelik, o akademik birimi yeni kazanan öğrencilerdedir. Yeni kazanan öğrenciler, okullarını kazandıkları sınav sonucuyla ya da diploma notu ile değerlendirmeye alınır.
  • Kontenjan kalması halinde, öğrenimine halihazırda devam eden ‘ara sınıflara’ burs tahsis edilebilir. Ara sınıflara burs tahsisinde, öğrenci lisede ise bir önceki eğitim dönemindeki 2 dönem not ortalamasının 5 üzerinden 3,20; üniversitede ise bir önceki eğitim dönemindeki 2 dönem not ortalamasının 4 üzerinden 2,50 olması ve öğrencilerin zorunlu/seçmeli, kredili/kredisiz hiçbir dersten kalmamış olmaları gerekmektedir.
  • Tekfen Vakfı’nda burs alan bir öğrenci, okulundan, resmi (bursiyer Kredi Yurtlar Kurumu’nun geri ödemeli kredisinden faydalanabilir, bursundan faydalanamazlar), özel kurum, kuruluş ya da STK’dan burs alamaz.

Burs İlanlarından Haberdar Olmak İçin Öğrenci Kariyeri'ni Hemen İndir!

  • Tekfen Vakfı Bursu’ndan, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindeki okullarda okuyan T.C. vatandaşı olan öğrenciler faydalanabilirler.
  • Tüm başvurular www.tekfenburs.org adresi üzerinden, aynı web sitesinde duyurusu yapılan tarihlerde, sadece online olarak yapılır.
  • Ödemeler, Tekfen Vakfı’nın belirlediği ödeme planına uygun olarak, bursiyerin veya öğrenci reşit değilse velisinin adına açılan bir banka hesabına burs aldığı eğitim yılının Kasım-Mayıs ayları arasında, 7 ay boyunca hesaba yatırılır.
  • Tekfen Vakfı, öğrencilerin eğitim sürelerinin tamamı boyunca destek olmayı amaçladığı için önceliği, okuduğu akademik birimi yeni kazanan adaylara vermektedir.

Ayrıntılı bilgi için buraya tıklayarak vakfın sitesine ulaşabilirsiniz.

Burs İlanlarından Haberdar Olmak İçin Öğrenci Kariyeri'ni Hemen İndir!

 


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.