Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyanın En Büyük Oyun Fuarı 'E3 2023'ün Tarihi Açıklandı!

Dünyanın En Büyük Oyun Fuarı 'E3 2023'ün Tarihi Açıklandı!

Entertainment Software Association, dünyanın en büyük oyun fuarlarından olan E3'ün gerçekleştirileceği tarihi açıkladı. Bu yıl covid nedeniyle iptal edilen dev etkinlik, 13-16 Haziran 2023'te yapılacak.

ABD’de düzenlenen video oyun fuarı Electronic Entertainment Expo veya bilinen adıyla E3’ün, oyun deyince akla gelen ilk etkinliklerden biri. Normalde birçok oyun devinin katılımıyla her yıl gerçekleştirilen dev etkinlik, oyunlar hakkındaki yepyeni duyurular nedeniyle oyunseverler tarafından büyük bir ilgiyle takip ediliyordu.

13-16 Haziran'da Gerçekleştirilecek!

Fuar, 2020’de covid sebebiyle iptal edildikten sonra 2021’de dijital olarak düzenlendi. E3, bu yıl ise yine covid nedeniyle yapılamadı. Yetkililer, 2022 fuarının iptalini duyururken tüm enerjilerini ve kaynaklarını 2023’teki fuara yönelteceklerini açıkladı. Şimdi ise bu konuda önemli bir gelişme yaşandı ve E3 2023’ün tarihi duyuruldu.

Etkinliğin sahibi Entertainment Software Association, önümüzdeki yıl düzenlenecek E3 fuarı ile ilgili ayrıntıları açıkladı. Etkinlik, 13-16 Haziran 2023 tarihlerinde Los Angeles’ta düzenlenecek. Ayrıca E3 11 Haziran 2023’te başlayacak dijital etkinliklere de yer verecek.

Açıklamalara göre gelecek yılki fuar, New York Comic Con, Star Wars Celebration gibi dev etkinlikleri düzenleyen şirket ReedPop yönetiminde olacak. ReedPop’tan yetkili Kyle Marsden-Kish de bununla ilgili yaptığı açıklamalarda, “E3, küresel oyun endüstrisini bir araya getiren fırsatlardan biri. Vizyonumuz, geleneksel E3 haftasını yeniden kurarak sektörü bir araya getirmek ve fuarın oyun yaratıcıları ve tüketiciler için büyülü bir etkinlik olmasını sağlamak” ifadelerine yer verdi.

Etkinlikte, oyun dünyasının önde gelen isimleri, oyunseverleri, yapımcıları ve şirketleri bir araya gelecek. E3’te hem endüstri içindeki isimlerin birbiriyle iletişim kurabileceği hem de tüketicilerin yer alacağı günler de olacak. Diğer ayrıntıların ise önümüzdeki aylarda paylaşılması bekleniyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.