Öğrenci Kariyeri Banner

Avustralya ve Google Arasında Neler Oluyor?

Avustralya ve Google Arasında Neler Oluyor?

Dünyadaki teknoloji devlerinden bir tanesi olan Google, bu günlerde Avustralya hükümeti ile restleşme halinde. Avustralya hükümeti, 2020 yılının sonlarında yerel haber kuruluşlarının haberlerini göstermeleri karşılığında Google ve Facebook’un ödeme yapmasını talep etti. Aynı duruşu sergileyen Fransa gibi Avustralya’da Google ve Facebook’un bu kuruluşlardaki haberleri ücretsiz alarak kar ettiğini ve medya kuruluşlarının gelirlerini azalttığını öne sürüyor.

 

Google Avustralya’dan çekilebilir

google

Avustralya ‘da hazırlanan yasa tasarı eğer kabul edilirse, Google arama motorunu kaldırmakla tehdit etti. Bu tehdit iki taraf arasındaki olayları daha da kızıştırdı. Google Avustralya Genel Müdürü Mel Silva, böyle bir yasa düzenlenmesinin “uygulanamaz” olduğunu vurguladı.

 

Avustralya’dan Tehditlere Tepki

google

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Google’ın yönlendirdiği bu tehditlere “boyun eğmeyeceklerini” ifade etti. Bu yıl içerisinde parlamentoya sunulması beklenen yasanın kabulü dahilinde, Avustralya’da en çok kullanılan arama motoru olan Google kullanılmayabilir. Parlamentonun yasayı kabul edip etmeyeceğine göre şekillenecek olan ilişkilerin nasıl devam edeceği de büyük bir merak konusu.


Aleyna  Ayyıldız

Yazılım&Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.