Öğrenci Kariyeri Banner

'Atiye' Dizisi Mahkemelik Oldu!

'Atiye' Dizisi Mahkemelik Oldu!

Netflix’in yerli yapımlarından olan ve izleyenlerin büyük bir çoğunluğunun beğenisini kazanan Atiye dizisi, senaryosunun Ece Özbaş isimli bir yazarın kitabından direkt olarak kopyalandığı iddialarıyla mahkemelik oldu.

2019’un başlarında duyurulan ve Aralık ayında ilk bölümü yayınlanan Netflix’in ikinci Türk dizisi Atiye, Hakan: Muhafız’dan sonra birçok izleyiciden geçer not almayı başarmış bir projeydi. 2021'de 3'üncü sezonuyla final yapan dizi mahkemelik oldu.

Birebir Kopyalandığı İddia Ediliyor!

İddiaya göre Atiye’ye açılan davanın sebebi, yazar Ece Özbaş’ın kitabından uyarlanması değil direkt olarak kopyalanarak kullanılması. Özbaş’ın söz konusu kitabı, 2017 yılında çıkan ‘Sihrin Kovulmuş Melekleri’ isimli bir fantastik roman. Ece Özbaş, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Düşünün çocuğunuz var, annesi olduğunu biliyorsunuz fakat o çocuk sizi bilmiyor. Haykırıyorsunuz, kimse dinlemiyor. ‘O benim’ diyorsunuz, umursayan yok. Gerçekten acı bir durum.”

Dizinin yapımcısı tarafından henüz bir açıklama yapılmadı. Özbaş’ın avukatı, dava süreci hakkında: “Kitabı defalarca okuduk, dizinin her bölümünü defalarca izledik ve notlar çıkardık. Yaklaşık yirmi keskin benzeşme ile esinlenmenin ötesinde bir intihal yakaladık.” şeklinde konuştu.

Konuyla alakalı yayıncı kuruluş ve yapımcı şirketle iletişime geçen avukat, uzlaşma yolları aradıklarını ancak yapımcı ve yayıncının kendilerine ‘Hayır, sizinle anlaşamayız’ şeklinde dönüş yapıldığını belirtti.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.