Öğrenci Kariyeri Banner

Apple'dan Tarihi Başarı!

Apple'dan Tarihi Başarı!

Dünyanın en değerli şirketi olan Apple, tarihi bir başarıya imza attı. Teknoloji devi, Amerika tarihinde ilk defa iPhone, Android telefonlardan daha fazla kullanıcı sayısına ulaştı.

Şu an dünyanın en değerli şirketi olma unvanını taşıyan Apple, her geçen gün satış rakamlarını artırıyor. Financial Times'ın analitik firması Counterpoint Research'ün yaptığı bir araştırmaya göre iPhone, Amerika'da haziran ayında tüm Android cihazlarını geçerek pazar payının yüzde 50'sinden fazlasına tek başına sahip oldu.

Zengin Ülkelerde iPhone Tercih Ediliyor!

Amerika ve çoğu Avrupa ülkesinde iPhone kullanımı, Android işletim sistemine sahip telefonların kullanımından çok daha yaygın durumda. Financial Times, bu durumu ülkelerin alım gücüyle bağdaştırıyor. Zengin olan ülkelerde kullanıcılar iPhone'a daha fazla ilgi gösteriyor. Bunun yanı sıra Google ekosistemi içerisinde yer alan telefonlar hala dünyadaki toplam telefon satışının yüzde 70'ini kapsıyor.

Bu noktada Apple ile Android ekosistemi arasında keskin bir üst segment telefon hizmeti ve müşteri profili farklılığı mevcut. Android telefonlar özellikle Asya, Afrika ve Orta Doğu'da daha çok tercih edilirken iPhone'lar ise Avrupa ve Amerika'da ağırlıklı olarak kullanılıyor. 

Premium akıllı telefon sektörünün bir numarası konumuna gelen iPhone'un gelecekte de satışlarını artırmaya devam etmesi bekleniyor.. 2022'nin ikinci çeyreğinde üst segment telefon satışlarının yüzde 57'sine tek başına sahip olan iPhone, rakiplerine ciddi anlamda fark atıyor.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.