Öğrenci Kariyeri Banner

Sahte İş İlanlarına Dikkat! İşte Hayat Kurtaran 4 İşaret!

Sahte İş İlanlarına Dikkat! İşte Hayat Kurtaran 4 İşaret!

İnternette yayınlanan iş ilanları hem işveren hem de iş arayanların en çok başvurduğu yöntemlerden biri. Ancak bu süreç sahte ilanlardan ve bu yolla insanları dolandırmak isteyenlerden geçilmiyor. Bu konuda bazı küçük detaylar, karşınızdakinin bir işveren değil de dolandırıcı olduğunu nasıl anlamanız gerektiği sorusuna yanıt olacak.

Sizin için hayat kurtaracak başlıkları derledik. İşte o 4 işaret!

1- Çok Fazla Şey Vadederler 

Bir iş ilanında belirli bir pozisyon için alışılmışın dışında bir maaş ve olağanüstü çalışma koşulları vadediyorsa bu ilandan uzak durun.

2- Belirsiz İş Tanımları Vardır

İşverenler, en doğru adaya ulaşabilmek için adayları yeterince detaylı bir şekilde bilgilendirirler. Eğer iş tanımı belirsiz bir ilan ile karşılaşırsanız başvuru yapmadan önce birkaç kez düşünün.

3- Henüz İşe Başlamadan Çok Fazla Şey İstenmesi 

İşe alınmadan önce becerilerinizi ölçmek amaçlı birkaç iş istenmesi doğaldır. Ancak size herhangi bir ücret ödenmeden verilen bu görevler, birkaç gün sürecek zorlu şeylerse, bu durum iyi bir işveren ile karşı karşıya olmadığınızın göstergesidir.

4- İşe Başlamadan Hakkınızdaki Tüm Belgelerin İstenmesi

Kişisel bilgilerinizi içeren bütün belgelerinizi, görüşmenin ilk aşamalarında karşı tarafa vermek oldukça tehlikeli.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.