Öğrenci Kariyeri Banner

Atatürk'ün Hayatını Konu Alan Başarılı Filmler!

Atatürk'ün Hayatını Konu Alan Başarılı Filmler!

Ülkemizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, dünyanın en kıymetli liderleri arasında yer almaktadır. Kurucumuz Atatürk'ün hem özel yaşamında hem de askeri yaşımında çok önemli ve özel anılar bulumaktadır. İşte bu anılardan bazılarını konu edinen, birbirinden başarılı filmleri sizler için listeledik...

Son Osmanlı: Yandım Ali

Son Osmanlı: Yandım Ali filminde, İstanbul’un işgal altında olduğu yıllarda Osmanlı külhanbeyi Yandım Ali ve Mustafa Kemal Paşa’nın yollarının kesişmesiyle oluşan Kurtuluş Savaşı anıları anlatılmaktadır. Mustafa Şevki Doğan’ın yönetmenliğini yaptığı bu filmde birbirlerinden ayrı konumda bulunan bu iki tarihi karakter başroldedirler.

Kurtuluş

Türk sinemasında baş yapıt niteliği taşıyan ve yapım yılı 1994 olan Kurtuluş, 360 dakikalık bir TRT dizi- filmidir. Başrollerinde Rutkay Aziz, Altan Erkekli ve Savaş Dinçel’in yer aldığı dizi- filmin çekimleri 2 yıl kadar sürmüştür. Dizi, Kurtuluş Savaşı’nın II. İnönü Muharebesi’nin sonundan, Kurtuluş Savaşı sonunda imzalanan Mudanya Ateşkes Antlaşması’na kadar yaşanan olayları ele almaktadır. 

Dersimiz Atatürk

2010 yılında vizyona giren Dersimiz Atatürk, Hamdi Alkan’ın yönetmenliği ve Turgut Özakman’ın senaristliğini yaptığı bir filmdir. Film, ilkokul 5. Sınıfa giden çocukların Atatürk’ü daha yakından tanıyabilmeleri ve anlayabilmeleri için verilen ödevi incelemesiyle başlamaktadır. Ödev, öğrencilere ülkemizin Kurtuluş Savaşı’ndaki mücadelesini ve Atatürk’ün yaşamını öğretecektir.

Veda

Veda, Mustafa Kemal Atatürk’ü alternatif bir bakış açısıyla sinemaya aksettiren Zülfü Livaneli’nin yönetmenliğini ve yazarlığını yaptığı bir filmdir. 2010 yılında vizyona giren bu etkileyici filmde Büyük Önder Atatürk’ün çocukluk arkadaşı ve yaveri Salih Bozok ile olan anıları farklı bir perspektif ile aktarılmıştır.

Son Mektup

Son Mektup, harp günlerinde yazılmış ve çok uzun yıllar sonrasında adresine ulaşan bir mektubun duygu yüklü bir öyküsünü anlatmaktadır. Film, Teyyareci Yüzbaşı Salih Ekrem’in belirli bir sebep ile gönüllü olarak I. Dünya Savaşı esnasında Çanakkale cephesine gelmesiyle başlamaktadır

Çanakkale 1915

2012’de vizyona giren ve yönetmenliğini Yeşim Sezgin’in yaptığı Çanakkale 1915, Türk milletinin ölmemek üzere dirildiği Çanakkale Savaşı destanı anlatılmaktadır.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.