Öğrenci Kariyeri Banner

Atatürk'ün Balmumu Heykeli Berlin'de Ziyarete Açıldı!

Atatürk'ün Balmumu Heykeli Berlin'de Ziyarete Açıldı!

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün balmumundan yapılan heykeli, bugünden itibaren Berlin Madame Tussauds Müzesi'nde ziyaretçilerle buluşacak.

'Müzenin En Büyük Eksiğiydi'!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün balmumu heykeli, Berlin Madame Tussauds Müzesi'nde ziyarete açıldı. Dün Berlin'deki müzede Mustafa Kemal Atatürk'ün balmumu heykelinin tanıtım etkinliğinde konuşan Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanlı, heykelin 7 yıl süren yazışma sonucunda getirilebildiğini söyledi. Şanlı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"20. yüzyılın en büyük devlet adamlarından birisi olan Atatürk'ün heykelinin Berlin'de olmaması buradaki müzenin en büyük eksikliğiydi. Bugün bu eksiklik giderildi. Heyecanlıyız, mutluyuz, gururluyuz. Atamızın heykelinin Berlin'de olması buradaki Türk toplumuna da yakışan bir şey.

Zamanlaması da olağanüstü. Cumhuriyet'in 100. yılını kutluyoruz. Aynı zamanda Atamızın aramızdan ayrılışının 85. yılı olması nedeniyle de anlamlı. Heykelin burada olması Türk toplumuyla Alman toplumu arasındaki bağın güçlenmesine ve Atatürk'ün ideallerinin daha geniş kitlelere ulaştırılmasına yardımcı olacaktır".

Ulu Önder'in Heykeli Artık Berlin'de Kalacak

Berlin Madame Tussauds Müzesi Müdürü Nadja Troublefield de yeniden sergilenen Mustafa Kemal Atatürk'ün balmumu figürünün özel önemine vurgu yaparak, "Mustafa Kemal Atatürk'ün sergimize dahil edilmesi, Madame Tussauds Berlin için önemli bir adım. Bu eşsiz kişiliği koleksiyonumuza katmaktan gurur duyuyoruz. Sadece Türk toplumu için değil tüm ziyaretçiler için büyük önem taşıyacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün balmumu heykeli ilk olarak 2008'de Berlin'deki müzenin açılışında yer almıştı. Ancak ardından sergilenmek üzere 2010'de Londra'daki Madame Tussauds'ta götürülen heykel, 2016'da İstanbul'daki Madame Tussauds'un balmumu heykel müzesinin açılışında ziyarete açılmıştı.

Büyük Önder'in balmumu heykelinin artık Berlin'de süresiz olarak kalacağı açıklandı.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.