Öğrenci Kariyeri Banner

OpenAI, ChatGPT'nin Siber Saldırıya Uğradığını Açıkladı!

OpenAI, ChatGPT'nin Siber Saldırıya Uğradığını Açıkladı!

OpenAI, dün ChatGPT'ye erişimde sıkıntı yaşandığını ve bu sorunun nedeninin ise DDoS saldırıları olduğunu söyledi.

OpenAI trafindan geliştirilen ChatGPT'ye erişimde dün periyodik olarak bazı sorunlar yaşandı. Kullanıcılardan bazıları ChatGPT'nin şu anda kapasitesinin dolu olduğu mesajıyla karşılaşırken bazı kullanıcılar ise uygulamaya giriş yapamadı. Konuyla ilgili olarak OpenAI'dan bir açıklama geldi.

ChatGPT'ye, DDoS Saldırısı!

OpenAI CEO'su Sam Altman, ilk başta bu sorunun platformun yeni özelliklerinden kaynaklandığını söylemişti. Firmanın ilk geliştirici konferansında tanıtılan özelliklere beklentilerinden çok talep olduğunu dile getiren Altman, daha sonra bu sorunun giderildiğini açıklamıştı. 

Açıklamanın ardından da zaman zaman kullanıcılar ChatGPT'ye API'sine erişimde sıkıntı yaşadı. Daha sonra firma, açıklamasını güncelleyerek "DDoS saldırısını yansıtan anormal trafik örüntüsünden kaynaklı olarak" erişim sorunları yaşandığını duyurdu. DDoS saldırılarının özünde, sunuculara başa çıkabileceklerinden daha fazla istek göndererek sistemi kilitleme çabası bulunuyor.

OpenAI, saldırının yapısı hakkında daha fazla ayrıntı vermedi. Ancak, TechCrunch'a göre saldırıyı, Anonymous Sudan üstlendi. Grubun isminde Sudan geçmesine rağmen araştırmacılara göre bu grup, Rusya destekli olarak faaliyet gösteriyor. Daha önce de OpenAI'ın rakiplerinden Anthropic'in yapay zekası olan Claude benzer bir saldırı yaşamıştı. İki saldırı arasında bir bağlantı olup olmadığı ise şu an belli değil. 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.