Öğrenci Kariyeri Banner

Aşıklar Şehri Roma’da Gezilecek Yerler

Aşıklar Şehri Roma’da Gezilecek Yerler

İtalya’nın başkenti olan Roma, yüzyıllardır medeniyetlere ev sahipliği yapıyor. İçinde yer alan tarihi binaları, ünlü heykelleri ve eserleriyle birçok turisti kendine çekiyor. 

Eğitim ya da çalışmak için yurtdışına gittiğinizde ziyaret edebileceğiniz bu güzel şehirde gezebileceğiniz yerleri sizler için derledik. Yurt dışı fırsatları hakkında bilgi almak için buraya tıklayarak Orbis'in sayfasını ziyaret edebilirsiniz. 


Kolezyum 


Milattan sonra 72 yılında yapılmaya başlanan Kolezyum, zamanında dünyanın en büyük arenası olarak tarihe ismini kazımış. Gladyatör dövüşlerinin düzenlenmesiyle meşhur olan arena, 50.000 ila 80.000 seyirciyi ağırlayabiliyor. Roma’nın simgesi haline gelen Kolezyum’u ziyaret edebilir, hatta gladyatör kostümü giymiş kişilerle fotoğraf çekilebilirsiniz. 


Pantheon


“Tüm Tanrıların Tapınağı” olarak da adlandırılan Pantheon, ismi kadar görkemli bir yapı. 118-135 yılları arasında yapılan tapınak, inşa edilirken kullanılan volkanik kül sayesinde bugüne kadar sağlam bir şekilde ulaşmış. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan tapınak, görkemli yapısı; hükümdar, sanatçı ve mimarlara ait mezarlarıyla ziyaret eden herkesi büyülüyor. 


Trevi Çeşmesi


“Aşk Çeşmesi” adıyla da tanınan Trevi, birçok kişi tarafından duyulduğu an hatırlanabilecek bir eser. İçine para atılarak dilek dilenen bu çeşme, Nicola Salvi tarafından tasarlanmış. Üzerinde heykellerin yer aldığı çeşme, Roma’nın en büyük Barok çeşmesi olarak biliniyor. 


İspanyol Merdivenleri


Aşk Çeşmesi’ne 10 dakika uzaklıkta bulunan yüksek merdivenler, ismini İspanyol Elçiliği’nden almış. Üst kısmında yer alan Trinita dei Monti Kilisesi’ne ulaşımı kolaylaştırmak için yapılan merdivenlerin üzerinde yemek yemek yasak. Çevresinde yer alan ve elde pizza, makarna satan yerlerden dolayı etrafında yemek yiyen birçok insan bulabilirsiniz ancak yemeğinizi merdivenlerde yememenizi öneririz. 

Santa Maria Maggiore Bazilikası

Efsaneye göre bir gece Bakire Meryem Papa'nın rüyasına girer ve ona yeni bir kilise inşa etmesini, yeni kilisenin inşa edileceği yeri ise yarın karla işaretleyeceğini söyler. Gerçekten de yaz günü olmasına karşın Esquiline Tepesi’ne kar yağar ve bunun üzerine papa da bu bölgeye kiliseyi yaptırır. İçerisinde yer alan mozaiklerle ziyaretçilerini büyüleyen ve İtalya’nın ilk büyük Meryem kilisesi olan Santa Maria Maggiore’u görmeyi unutmayın. 


BONUS: Vatikan- Aziz Petrus Bazilikası


Roma’ya kadar gidip Vatikan’ı ziyaret etmemek olmaz.  Hristiyanlık dini Katolik mezhebinin yönetim merkezi olan bağımsız devlet konumundaki Vatikan’ın devlet başkanı Papa’dır. Vatikan’da yer alan Aziz Petrus Bazilikası, Hristiyan aleminin en büyük kiliselerinden biri. Tavanında yer alan süslemeler, içerisinde sergilenen resimlerle müze gibi olan ve her detayıyla insanı şaşırtan bazilikayı görmeden Roma’dan ayrılmayın.  

 

Kaynak 12
 


Sıla Tanrıverdi

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Sıla Tanrıverdi..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.