Öğrenci Kariyeri Banner

Aradığınız Motivasyonu Bu 5 Kitapta Bulabilirsiniz!

Aradığınız Motivasyonu Bu 5 Kitapta Bulabilirsiniz!

Yeterince sosyalleşemediğimiz için yaşam enerjimizi kaybettiğimiz, motive olma konusunda sıklıkla sıkıntılar yaşadığımız bu dönemi aşmak için 5 harika kitap önerisiyle geldik. Keyifli okumalar! 

1. Engelleri Aşanlar- Turan Yalçın

Engelleri Aşmak

Turan Yalçın kitabında, engelleri aşmak için önce engellerle barışmanın öneminden bahsediyor.  Bu kitabında tüm engellerine rağmen vazgeçmeden çalışarak büyük işlere imza atan başarılı kişilere yer verilmiştir. Okuyucu için motivasyon kaynağı olan kitap, bahanelere sığınan insanların büyük işler başaramayacağına dikkat çekmek istiyor.

2. Simyacı- Paulo CoelhoSimyacı

Ünlü yazar Paulo Coelho’nun 3. romanı olan Simyacı, Mevlana’nın Mesnevi adlı eserindeki bir öyküyle başlıyor. Aynı zamanda kitap nasihatname özelliği de taşıyor. Mutluluğun nasıl yakalanacağının ve kadere hakim olmanın cevabını arayan kitap, hem kişisel gelişim hem de motivasyon türünde okunabilecek harika bir kitaptır.

3. Kendi Kutup Yıldızını Bul- Nüvide Gültunca Tulgar

Kutup Yıldızı

Hayatımızı istediğimiz gibi yaşayabiliyor muyuz ya da kimsenin fikirleri etkisinde kalmadan, kendi kararlarımızı verebiliyor muyuz? Bu sorulara yanıt arıyor ve çıkış yolu bulamıyorsanız, bu kitaba göz atmanızda yarar var. Yazar kitapta, belirsizlikte boğulmak yerine gökyüzüne bakıp kendi kutup yıldızınızı bulmanızı söylüyor. Çünkü sizi karanlıktan aydınlığa taşıyacak olan yine sizsinizdir. Her okuyanın kendinden bir parça bulabileceği bu kitapla yaşam enerjinizi yeniden yakalayabilirsiniz.

4. Üşenme Erteleme Vazgeçme- Ahmet Yıldız

Üşenme Erteleme Vazgeçme

Hepimiz sınavlardan şikayet etmişizdir. Bu kitap bizler gibi öğrenci olan, sınavlar için gelecek kaygısı taşıyan ve bu durum başarısının önüne geçenlerin bakması gereken kitaplardan biridir. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Uzmanı olan Ahmet Yıldız, başarılı bir öğrenci olmanın psikolojisini anlatmaktadır.

5. İnsan Mühendisliği- Nüvit Osmay

İnsan Mühendisliği

Nüvit Osmay’ın İnsan Mühendisliği adlı kitabında, toplumdaki her kesime yer verilir ve insanların toplumun temel kaynağı olduğu sıklıkla vurgulanır. Kitapta, iş hayatıyla ilgili çeşitli tavsiyeler verilerek insan ilişkilerinden bahsedilmiştir. Bireyin kişiliğinin oluşması konusunda adeta mühendislik yapan bu kitabı, herkesin okuması gerekmektedir.

Bu içeriklerimize de göz atabilirsiniz: 

Kişisel Gelişim İçin Bilinmesi Gereken 4 Temel Adım

Mutlaka Okunması Gereken En İyi Kişisel Gelişim Kitapları

Kişisel Gelişim Kurslarının Kariyerinize Etkisi


Beyza Narin

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Beyza Narin..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.